Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Dolar, euro, borsa, altında son durum 19.02.2016 - Borsa Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi XU100 günü yüzde 0,59 düşüşle 73.015,42 puandan tamamladı, işlem hacmi 3,4 milyar TL oldu. Endeks seans içinde 72 bin 671 puana kadar geriledi.

        DOLAR 2,96'NIN ALTINDA

        Bu sabah güne 2.97'nin hemen altında başlayan dolar/TL 2,96'nın altına kadar geriledi.

        Reuters verilerine göre, TL son bir hafta içinde dolar karşısında yüzde 1'in hemen üzerinde değer kaybı yaşarken, gelişmekte olan ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısında değer kazandı.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        Bu dönemde ruble dolar karşısında yüzde 4.5'in üzerinde, rand yüzde 3 değer kazandı. Analistler, TL'de hafta genelinde yaşanan negatif ayrışmayı tamamen iç ve dış jeopolitik gelişmelere bağlarken, son dönemde Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelere askeri olarak daha fazla müdahil olmaya gittikçe yakınlaşmasının piyasadaki ana endişe nedeni olduğunu belirttiler. Ancak bankacılar piyasalardaki fiyatlamanın bir "savaş olasılığı" fiyatlaması olmadığını da belirterek, TL'nin bu ihtimalde 3.0750 seviyesindeki tarihi rekorunun altında işlem görmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekiyorlar.

        ABD'DE ENFLASYON ZİRVE YAPTI

        ABD'de Ocak TÜFE aylık bazda değişmedi. Çekirdek enflasyon ise yıllık bazda yüzde 2,2 artışla Ağustos 2011'den beri en büyük artışı kaydetti.

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yakından takip ettiği enflasyon verisi açıklandı. Ocak'ta TÜFE aylık bazda yüzde 0,1'lik düşüş beklentisine karşın değişmedi. ABD'de TÜFE yıllık bazda yüzde 1,4 arttı. Çekirdek enflasyon aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda yüzde 2,2 artarak Ağustos 2011'den beri en büyük artışı kaydetti.

        "FAİZ ARTIŞI GLOBAL KARGAŞAYA BAĞLI"

        Cleveland Fed Başkanı Mester, "Faiz artırımları için patika global kargaşa nedeniyle daha az kademeli veya daha çok kademeli olabilir" dedi.

        Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'dan açıklamalar geldi. Mester, "Faiz artırımları için patika global kargaşa nedeniyle daha az kademeli veya daha çok kademeli olabilir" dedi.

        ABD ekonomisinin güçlü olmaya devam ettiğini belirten Mester, enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine döneceğini belirtti. Mester, Çin'in ticaretinin ABD'nin üretimine doğrudan etkisinin küçük olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ