Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? 24.02.2016 - Döviz Haberleri

        İstanbul serbest piyasada dolar 2,9400, euro 3,2360 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 2,9370 liradan alınan dolar, 2,9400 liradan satılıyor. 3,2330 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 3,2360 lira olarak belirlendi.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,9350 lira, euronun satış fiyatı ise 3,2300 lira olmuştu.

        BORSA YÜKSELİŞTE

        Son günlerde hızla yükselen Borsa İstanbul yeni güne hafif yükselişle başladı. Endeks günün ilk dakikalarında dünkü kapanışının yüzde 0.1 üzerine çıktı. Kısa süre sonra endeks kazançlarını geri verdi ve dünkü kapanışının altına indi.

        Petrol fiyatlarında dün başlayan ve bugün devam eden kayıplar küresel borsalarda da düşüşlere neden olurken, yatırımcılar ABD tahvilleri, Japon yeni ve altın gibi güvenli limanlara yöneliyorlar. BIST 100 endeksi dün küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü yüzde 0.81 yükselişle 75,499.76 puandan kapatmıştı. Veri akışı bakımından içeride ve dışarıda sakin bir seyir beklenirken, Fed yetkililerinden gelen açıklamalar takip edilmeye devam edilecek.

        KÜRESEL PİYASALAR

        Asya borsaları, Suudi Arabistan'ın büyük petrol üreticileri tarafından petrol üretiminde yakın zamanda kesinti yapılmayacağının açıklanmasının ardından yatırımcıların güvenli limanlara yönelmesiyle geriledi.

        Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 1.1 kayıp yaşayarak, Pazartesi günü başladığı 6 haftanın en yüksek seviyesinden düşüşünü sürdürdü. Japonya Nikkei endeksi de yüzde 0.7 gerilerken, Çin piyasaları erken saatlerde kaydettikleri kazançları geri verdi.

        CSI 300 endeksi yüzde 0.1 düşerken, Shanghai endeksi yatay bir seyir izledi. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer dün gece yaptığı açıklamada ABD'de henüz negatif faiz planlarının olmadığını fakat konunun mercek altında olduğunu söyledi.Fed'in oy hakkına sahip politika kurulu üyelerinden Kansas City Fed Başkanı Esther George ise Mart ayında faiz artışının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ