Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler TOKİ Kastamonu Merkez kura çekiliş sonuçları açıklandı! - Emlak Haberleri

        Kentse dönüşüm ve konut edindirme amacıyla yapılan TOKİ evlerinin Kastamonu ilinde yapılacak kura çekimleri için yavaş yavaş sona geliniyor. Kastamonu Merkez TOKİ kura sonuçları açıklandı. Sonuçları haberimizden öğrenebilirsiniz.

        TOKİ KASTAMONU KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "Emekli Grup Konut Projesi" kapsamında Kastamonu Merkez'deyapılacak 200 konut için kuralar çekilecek. Çekilen kura sonucuna göre 5077başvuru sahibinden 200'ü konut hakkı kazanacak.

        KONUTU BELLİ OLAN ALICILAR;

        Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilanedeceği tarihlerde T. Halk Bankası A.Ş. Kastamonu Şubesinde Gayrimenkul SatışSözleşmesi imzalayacaklardır.

        Sözleşme imzalama aşamasında;

        1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve adrese dayalı kayıtsistemine göre alınacak olan Kastamonu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan azolmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

        2. İl/ilçe Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve/veya velayetialtındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız birbölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç)bulunmadığına dair belgeyi,

        3. Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümüveya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.

        Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibrazederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

        KURA ÇEKİLİŞİNİN ARDINDAN HAK SAHİBİ OLAMAYANLAR ÜCRETLERİ GERİ ALABİLECEK

        “Hak Sahibi ve Konut Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileridenetiminde 26 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. Kura çekiliş yeri ve programı dahasonra açıklanacaktır.

        1. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, 28 Nisan 2016tarihinden itibaren T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir.

        2. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’cebelirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ