Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak AVM cirosunun yüzde 25’i ‘boğaz’dan - Emlak Haberleri

        Meltem ERSOY/EKONOMİ

        1.2 milyar Euro’luk 9 alışveriş merkezi (AVM) yatırımı yapmaya hazırlanan Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, yeni nesil AVM’lerde çok fonksiyonluluğun öne çıkacağını söyledi. Özgümüş, 4’üncü nesil AVM olarak tanımladıkları bu konseptte dikkat çeken bir başka değişimin de yemek alanlarıyla ilgili olduğunu belirtti.

        Özgümüş, “10 yıl öncesine kadar AVM metrekare ve cirolarının yüzde 5’ini yemek alanları oluştururdu, şimdi ise özellikle büyük şehirlerde bu oran yüzde 20-25’lere yükseldi” diye devam ederken, dışarda yeme alışkanlığının artmasının yeni nesil AVM’lere yansıdığını kaydetti.

        ‘NASILSA GELİR’ DEMEDİK

        Özgümüş, “Yeni nesli, aışkanlıklarını ve teknolojiyle entegre olan hayatlarını yakından gözlemliyor, markalarımızı bu şekilde hayata geçiriyoruz. AVM’yi yaptık müşteri nasılsa gelir anlayışıyla hiçbir zaman hareket etmedik. AVM’lerimizi hayata geçirirken lokasyonu, bölge halkının ihtiyaçlarını iyi analiz ediyoruz” şeklinde konuştu.

        ‘YÜZ TANIMAYLA MÜŞTERİYİ GÖZÜNDEN ANLAYACAĞIZ’

        Rönesans, perakende sektörü ile fütürist Ryan Shaw’ı bir araya getirdi. Shaw, Z kuşağının hayata atılmasıyla online ve ofline hayatın birbirine bağlanacağını söyleyerek, yüz tanıma sisteminin sektöre getireceklerini “Yüz tanıma yazılımlarının olduğu kameralar, insanın yüz hareketlerinden ruh halini tespit edebilecek. Böylece doğru iletişim kurulacak” diye anlattı.

        MÜŞTERİ GİRİNCE ADIYLA HİTAP EDİLECEK

        Shaw, sadakat kartı sayesinde müşteri mağazaya girdiğinde adıyla hitap edileceğini ve daha önce neler aldığını görerek yeni alışverişinde hangi ürünleri tercih edebileceğinin anlaşılabileceğini anlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ