Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Başbakanın Taşeron Açıklaması: Taşeron işçiye kadro müjdesi 2016 - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalardan biri de milyonlarca kişinin beklediği taşeron işçilere kadro müjdesiydi.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu taşeron açıklamasında taşeron işçilerine kadro şartları ve belediye taşeron kadroları gibi konulara değindi.

        Başbakan Davutoğlu taşeron işçilerine kadro açıklaması;

        * Bugün meclise sevkedilenlerle birlikte son kanun tekliflerini gönderdik. Reformların yüzde 65'ini vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

        * Asgari ücretten emeklilere vaadettiğimiz zamdan, gençlerimize kredi imkanlarına kadar üç ay içinde yerine getirmiş oluyoruz.

        * Son olarak bugün bir müjdemizi vaatler çerçevesinde Bakanlar Kurulu'nda aldığımız kararı açıklamak isteriz. Bugün kamuoyunda taşeron işçiler olarak bilinen kardeşlerimizle ilgili müjdeyi paylaşacağım.

        * Bildiğiniz gibi asıl işlerde çalışanları seçim vaadi olarak kamuya alacağımızı vurgulamıştık. Bu sözümüzü yerine getirecek çalışmaları tamamladık.

        * Böylelikle asli asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Hayırlı olsun...

        * Ayrıca bir karar daha aldık. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimiz içim müjdeli kararımızı paylaşmak isterim. Yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almaya karar verdik.

        * Dışarda kalan tek bir taşeron işçisi olmayacak. Biz söz verdik mi böyle söz verir, icraat yaptık mı böyle yaparız.

        * Hem asli işlerde hem de yardımcı işlerde çalışıp emeklilik hakkını elde etmemiş kişileri de kamuya alacağız. Çalışanlarımız özel sözleşmeli olarak almakta oldukları ücretleriyle beraber çalıştıkları yerlerde çalışmaya devam edecekler.

        * 1 Kasım'dan önce kamuda alt işveren yanında çalışmış olup halen çalışmaya devam eden kardeşlerimiz bu haktan yararlanacaklar.

        * Belediyeler ve özel idarelerde alt işveren yanında çalışanlar ise istihdam edilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ