Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk bayrağı imalatında rekor artış yaşandı - İş-Yaşam Haberleri

        15 Temmuz akşamı sokağa dökülen halk, gösterdiği tepkiyle darbeyi püskürtmeyi başardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “meydanları boş bırakmıyoruz” mesajıyla herekete geçen vatandaşlar, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu. Bayrak satışında rekor bir artışı sağlanırken, imalatçıları artan talep karşısında gece gündüz çalışıyor.

        'TALEBİN YÜZDE 60'IN KARŞILAYABİLDİK'

        İstanbullu bayrak imalatçısı Orkun Altıer, yaptığı açıklamada ülke genelinde 100 milyon bayrak üretilip satıldığı söyledi. Altıer, “İnsanların meydanlara çıkması ile beraber Türk bayrağının satışı artacağı belliydi. Bugüne kadar İstanbul genelinde 4 milyona yakın bayrak satıldı. Bayrakçılar hazırlıksız yakalandı. Çünkü kimse böyle bir şey beklemiyordu. Şuana kadar bayrağa olan talebin yüzde 60’ını karşılayabildik. Geri kalan taleplere devam edebilmek için ise var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

        'ÜRETİM YETMİYOR'

        Bayrak satışının seyyar satıcılarla başladığını belirten Altıer, sonrasında ise belediyelerin atağı oldu. Belediyeler yüklü bayrak alımına girince piyasadaki bayrakların tamamen bitmesine sebep oldu. Şuan atölyelerimiz üretime devam ediyor ama yüzde 100 talebe karşılık vermek mümkün gibi görünmüyor. Ben o geceden bu yana sopalı diye tabir edilen 500 bin bayrak sattım. Diğer bayraklarla birlikte bu rakam 600 bini buldu. Bunu sadece benim firmam sattı. Ama ülke genelinde neredeyse 100 milyon adet bayrak gitmiştir. Çünkü bir insan bir bayrak almıyor. Alan 5 tane 10 tane alıyor. Şuan nüfusun çok üzerinde bayrak üretimi yapılıyor ama yetmiyor. İnsanlar hala talep ediyor” dedi.

        Gün içerisinde 40 bin bayrak sattığını ancak halen 50 binden fazla sipariş olduğunu belirten Altıer, “Yetiştirme noktasında sıkıntı var. Herkese zaman vermek durumunda kalıyorum. Çünkü bugün çıkarabilecek ürünüm kalmadı” diye konuştu.

        'HAM KUMAŞ BİLE BULUNMUYOR'

        “Cuma gününden sonra bizim bayrak satışların da büyük bir patlama oldu” diyen bir başka bayrak üreticisi Ekrem Bitmez ise, “Her boyuttan bayrağı istiyorlar. Şuanda piyasada bir tane bile bayrak bulunmaz. Atölyelerimiz ve boyahanelerimize soruyoruz üç dört ay sonra ancak bayrak çıkar diyorlar. O kadar büyük bir patlama oldu ki ham kumaş bile bulunmuyor. Çok fazla arayan var, taleplere cevap veremiyoruz. 24 saat çalıştığımız oluyor” diye konuştu.

        TALEP OLUNCA FİYAT ARTTI

        Bitmez, “Bulabildiğimiz kadar dışarıdan da aldık. Artık dışarıda bulmakta zor, milyonları buldu satışlar. Sadece bu işi yapan biz değiliz. Depoları dolu olan hiçbir bayrakçı da bayrak kalmadı. Talepten dolayı fiyatta yükselme oldu. En küçük bayrak 1,5 liraydı şimdi 3 lira oldu. Fiyatları yükselttiğimiz halde bayrak kalmadı. Arayanlar bayrak ne kadar demiyor, bayrak var mı diye soruyor. Keşke darbe girişimi olmasaydı da bayrak satmasaydık. O vatan meselesidir. Aç kalalım ama öyle bir şey olmasaydı. Darbe girişimi bayrakçılar için bir fırsat değildir. Bayraklar çok satıldı ama bundan sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ