Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Fındık fiyatları düşüyor! Üretici endişeli - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatının yeni haftaya düşüşle başladığını söyledi.

        Geçen haftayı 12,75 liradan kapatan fındık fiyatının yeni haftayla 12 liraya düştüğünü belirten Soydan, Ordu Ticaret Borsasının bugün 50 randımanlı fındığın fiyatını 12 liradan açıkladığını, bu fiyat karşısında şoke olduklarını ifade etti.

        Soydan, üreticilerin fındık fiyatının artmasını beklerken fiyatın sürekli gerilediğini kaydederek, "Ortada satılan fındık yok. Sezon başında açıklanan rekolte de ortada. Fiyat artması gerekirken düşüyor. Bunu kim yapıyor, fiyatları kim belirliyor bilemiyoruz ancak üreticiyle alay edildiği ortada." değerlendirmesini yaptı.

        Fiyatların yeniden toparlanıp 14-15 lira seviyelerine çıkmasını beklediklerini dile getiren Soydan, "İnatla fındık satmıyoruz. Üretici artık uyandı. Sabırla ürününü bekletiyor. İnşallah bu direnç karşılık bulacak. Son gülen üretici olacak." diye konuştu.

        GEÇEN SEZON EMANETE VERİLEN FINDIKLAR

        Soydan, geçen sezon emanete verilen fındıkların bu sezon piyasayı doğrudan etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Birçok üretici emanete bıraktığı fındığın parasını almadı. Fiyat ne zaman çıkarsa fındığını bozdurmak istiyor ancak emanette çok fazla fındık olduğu için tüccar ve manavlarda fiyatların artmasına yanaşmıyor. Eğer depolardaki fındık üreticilere değil manavlara ait olsaydı işte o zaman fındık fiyatı 20 lirayı bile bulurdu. Maalesef emanet fındık bu sezonu da olumsuz etkilemektedir. Fındıkta oynanan oyunlara artık son verilmesini istiyoruz. Aksi durumda bu fiyatlar karşısında tüm sektör olumsuz etkilenmeye devam edecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ