Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk Hava Yolları'nın ABD'ye yaptığı uçuşlar - İş-Yaşam Haberleri
        REKLAM

        "Güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızacağı tehlikesi" gerekçesiyle8 ülkedeki 10 havalimanından yapılacak direkt uçuşlarda ABD tarafından uygulanacak olan elektronik cihaz yasağının yankıları büyüyor.

        İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yanı sıra Abu Dhabi, Amman, Kahire, Kazablanka, Doha, Dubai, Cidde, Kuveyt, Riyadkentlerinde bulunan 10 havalimanına uygulanacak yasağın etkisi aslında sanılandan daha geniş.

        Cep telefonundan büyük elektronik aletlerin kabinde taşınmasının önüne geçecek olan yasak, bütün bir coğrafi bölgeyi kapsamasının yanı sıra, son dönemde ABD içerisinde agresif büyüme stratejileri izleyen hava taşımacıları tarafından işletilen aktarma merkezlerini de içeriyor.

        9 ŞİRKET VE 18 BİN YOLCU ETKİLENECEK

        Türk Hava Yolları,Egyptair, Etihad Airways, Emirates, Kuwait Airways, Royal Jordanian, Royal Air Maroc, Saudi Arabian Airlines veQatar Airways'den oluşan 9 adet ABD menşeli olmayan havayolu şirketinin ülkedeki birden çok noktaya birden fazla seferi bulunuyor.

        Örneğin; Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dhabi'den tam altı ABDhavalimanına sefer yapan Etihad günlük 2.100 yolcu taşıyor. Katar Hava Yolları keza toplam 10 şehre 11 uçuş yaparken, Emirates de 11 şehre 17 günlük uçuş gerçekleştiriyor. Sadece bu iki havayolu firmasının günlük yolcu sayısı sırasıyla 3.500 ve 7.000 eşiğinde ve toplamı da 10 bini aşıyor.

        Karardan en çok etkilenecek şirketlerden biri olan Türk Hava Yolları ise Birleşik Devletler'de bulunan 9 şehre günde 3.100 yolcu taşıyor. Chicago, Los Angeles, San Francisco ve Washington'a her gün birer sefer düzenleyen THY, haftanın 5 günü de Atlanta, Boston, Houston ve Miami'ya uçuyor.

        ABD'nin bu kararından günlük 50 uçuş ve toplam 17.882 yolcu etkilenecek. Aşağıdaki tablodan THY dışında kalan havayolu şirketlerinin Birleşik Devletler'eyaptığı seferler ve yolcu adetleri görülebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ