Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Galatasaray para performansında küme düştü - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL/HT GAZETE

        TFF, performans primlerine zamyapmasına rağmen Galatasaray’ın bu sezonki performans geliri geçen yılın altında kaldı. Ligin gelir kaybı yaşayan diğer takımları küme düşme hattında yer alıyor

        Süper Lig’de sezonun bitimine üç hafta kala Fenerbahçe şampiyonluk ipini göğüslerken, ikincilik için Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki mücadele kıyasıya devam ediyor. Ancak iddiası olsun olmasın ligde kalan son üç maç hiçbir kulüp için yabana atılacak cinsten değil. Bunun nedeni de Türkiye Futbol Fedarasyonu’nun (TFF) galibiyet için 940 bin TL, beraberlik için ise 470 bin lira prim ödüyor olması. Bu rakam geçen sezon galibiyet için 840 bin lira, beraberlik için 425 bin liraydı. Bu da son üç maçını kazanacak bir takım için 2.8 milyon lira gelir demek. Kulüplerin mali darboğazda olduğu göz önüne alındığında bu rakam 18 takım için de yabana atılacak bir rakam değil.

        KASAYA 19 MİLYON KOYABİLDİ

        31. hafta itibarıyla bakıldığında TFF’den en çok parayı 21 galibiyet ve 5 beraberliği bulunan Fenerbahçe kazandı. Geçen sezon aynı hafta itibarıyla 17 galibiyet ile 7 beraberliği bulunan ve 17.4 milyon lira kasasına koyan Sarı Kanaryalar, bu sezon kazancını 4.7 milyon lirayı artırarak 22 milyon liraya çıkardı. İkinci Galatasaray ise bu sezon TFF’nin verdiği prim tutarındaki artışa rağmen, bu alanda geliri düşen 6 takımdan biri oldu. Geçen sezon 31. hafta itibarıyla 19 galibiyet ve 8 beraberliği olan Galatasaray kasasına 19.6 milyon lira koyarken, bu sezon aynı dönemde 15 galibiyet ve 11 beraberliğin karşılığında 19.2 milyon lira koymuş oldu. Cimbom’un bu alandaki geliri geçen yılın 280 bin lira altında kaldı.

        ŞAMPİYONU, 4.6 MİLYON LİRAYLA K.KARABÜKSPOR TAKİP EDİYOR

        TFF performas primi gelirini Fenerbahçe’nin ardından en fazla artıran bu sezonun flaş takımı K.Karabükspor oldu. Geçen sezon 31. hafta itibarıyla 10 galibiyet ve 7 beraberliği karşılığında kasasına 11.4 milyon lira koyabilen Mavi Ateş, bu sezon aynı hafta itibarıyla 12 galibiyet 10 beraberlik karşılığında 16 milyon lira alarak gelirini 4.6 milyon lira artırdı. Trabzonspor ise 13 galibiyet, 10 beraberlik karşılığında 17 milyon lira alarak performans gelirini en fazla artıran üçüncü takım oldu. Bordo Mavililer geçen yıl aynı dönem 12 galibiyet, 7 beraberlik karşılığında 13.1 milyon lira kazanmıştı. Geçen sezon 31. hafta itibarıyla performans primi olarak TFF’den 16.1 milyon lira kazanan Beşiktaş ise bu yıl gelirlerini 2.6 milyon lira artırarak 18.8 milyon liraya çıkarmayı başardı.

        Altı takımın geliri geçen yılın altında

        Ligde Galatasaray ile birlikte 5 takımın daha TFF’den aldığı performans pirimlerinde düşüş yaşandı. 31. hafta itibarıyla geçen yıla göre en büyük kaybı 3.8 milyon lira ile Kayserispor yaşarken, 2 milyon liralık kayıp ile Elazığspor ikinci sırada yer aldı. Bursapor 1.6 milyon lira, Antalyaspor 1.5 milyon lira ve Gaziantepspor 105 bin lira ile bu takımları takip etti. Öte yandan ligin yenilerinden Ç.Rizespor 13.2, T.Konyaspor 12.7 ve K.Erciyespor ise 11.3 milyon liralık performans pirimini kasasına koymayı başardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ