Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hangi otomobil firması ömür boyu garanti veriyor? - Makro Ekonomi Haberleri

        Firmalar garanti sürelerini artırıp kapsamlarını genişletirken, Koreli üretici Kia, Sorento modeli ile ömür boyu garanti devrini Türkiye'de başlatan marka oldu.

        Otomobil firmaları artık sadece modelleri ile değil satış sonrasında gösterdikleri servis desteğiyle de müşteri sayısını artırmaya çalışıyor. Rekabeti satış sonrası hizmetlere kaydıran firmalar artık yasaların tüketicilere tanıdığı garanti süreleri ve kilometre sınırlamalarıyla yetinmiyor. Firmalar, 2 yıla çıkarılan zorunlu garanti süresini 6 yıla, 60 bin olan kilometre sınırlamasını da 160 bin kilometreye kadar uzatıyor. Bazı firmalar da, verdikleri garantiye belli bir bedel karşılığında süre eklemesi yaparken, paslanmaya karşı verdikleri garanti de 12 yıla ulaşabiliyor.

        İKİNCİ EL DEĞERİ ARTIYOR

        Özellikle uzun garanti süreleri ile daha fazla müşteri tarafından tercih edilen markalar arasına Koreli üretici Kia da katılıyor. Son yıllarda tüm dünyada satış grafiğini hızla artıran Kia, bunu birazda başarılı modeli Sorento’ya borçlu. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başarılı satış rakamlarına ulaşan Sorento, bu sayede ikinci el değerini de koruyarak birçok kişi tarafından yatırım aracı olarak da tercih edilebiliyor.

        2004 yılından bu yana 4x4 sınıfında lider olan Sorento, 5 Haziran’dan itibaren 'Sınırsız Kilometre Özel Onarım Garanti Programı’yla hayat boyu garanti altına alınıyor. Tüm yeni Sorento’larda 3 yıl veya 100 bin kilometrelik standart Kia garantisine ek olarak devreye girecek olan "Hayat Boyu ve Sınırsız Kilometre Özel Onarım Garantisi" aracın ilk sahibine verilecek. 2007 yılı boyunca sürecek uygulama, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Aracın ilk sahibine özel sınırsız kilometre garantisi Sorento müşterilerine hiçbir ekstra ücret talep etmeden sunulacak. Bu sistemin tek şartı, aracın tüm periyodik bakım ve kontrollerinin Kia yetkili servisleri tarafından önerilen kilometre ve zaman aralıklarında yapılması.

        GARANTİ SÜRELERİ UZUYOR

        Markaya olan bağlılığı artırmak isteyen otomobil üreticileri, garanti kapsamını genişletip süreleri uzatıyorlar. Bazı firmalar daha önce 2 yıl veya 100 bin kilometre olan garanti sürelerini 6 yıla veya 150 bin kilometreye kadar uzattı. Bu markaların arasında yer alan Honda 2007 yılı sonuna kadar tüm modellerinde 6 yıl ve 150 bin kilometre garantiyi ücretsiz olarak sunuyor. Koreli üretici Hyundai de tüm binek ve ticari modellerinde 5 yıl ve 100 bin kilometre garanti sunuyor. Bizde Otoyaşam olarak Türkiye’de otomobil markalarının sundukları garanti sürelerini çıkardık.

        TÜM MARKALARIN GARANTİ SÜRELERİ

        MARKA GARANTİ SÜRESİ Alfa Romeo 2 yıl Audi 2 yıl BMW 2 yıl Chevrolet 3 yıl veya 100 bin km Opel 2 yıl Chrysler 2 yıl Citroen 2 yıl Dacia 2 yıl Daihatsu 3 yıl veya 100 bin km Fiat 2 yıl Ford 2 yıl veya 100 bin km Honda 6 yıl veya 150 bin km Hyundai 5 yıl veya 100 bin km Isuzu 2 yıl Jaguar 3 yıl Kia 3 yıl veya 100 bin km Lada 2 yıl Land Rover 3 yıl veya 100 bin km Mazda 3 yıl veya 100 bin km Mercedes Benz 2 yıl Mini 2 yıl Mitsubishi 3 yıl veya 100 bin km Nissan 3 yıl veya 100 bin km Peugeot 2 yıl Proton 3 yıl Renault 2 yıl Saab 2 yıl Seat 2 yıl Skoda 2 yıl Subaru 3 yıl veya 100 bin km Suzuki 3 yıl veya 100 bin km Tata 2 yıl veya 100 bin km Volkswagen 2 yıl Volvo 2 yıl Aslan BATUR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ