Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Eurasia Moto Bike Expo Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi, Motosiklet, Bisiklet - Otomobil Haberleri
        1

        Hakan ÖZENEN / HT EKONOMİ

        Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi’nin 9, 10 ve 11. salonlarında başlayan ve 2 Mart Pazar akşamına kadar açık kalacak olan fuarda, 50’den fazla yeni motosiklet ve bisiklet modeli ilk kez tanıtılıyor. Dünya Fuar Yapım tarafından düzenlenen Eurasia Moto Bike Expo’da motosiklet ve bisiklet sezonunun açılışı da yapıldı.

        2

        2014 Eurasia Moto Bike Expo’nun girişinde verilen çekiliş kuponunu doldurarak fuaye alanındaki çekiliş sandığına atan ziyaretçiler, Ducati Monster 696 motosiklet ve KTM 390 Duke motosiklet kazanma şansını yakalayacak. Ayrıca yine çekilişle bir kişi Bianchi, bir kişi Ghost, bir kişi Lapierre, bir kişi de Carraro marka bisikletin sahibi olacak.

        3

        EN BÜYÜK MARKALARI KATILDI
        Eurasia Moto Bike Expo, 6 yılda motosiklet ve bisiklet sektörünün buluşma noktası haline geldi. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED), Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTODER) ve Bisiklet Endüstrisi Derneği’nin (BİSED) çatısı altındaki tüm kuruluşların yanı sıra çok sayıda kulübün de desteklediği fuara, bu yıl Kuralkan’ın temsilcisi olduğu Hindistan’ın en büyük markası olan Bajaj da katıldı.

        4

        Yine Asya Motor da Hindistan’ın büyük markalarından Hero’yu meraklılarıyla 2014 Eurasia Moto Bike Expo’da buluşturdu. Yılda 7 milyon adedi bulan üretimi ile dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden olan Hero Motor, Türkiye’deki ortağı Asya Motor ile işbirliğini, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Hero CEO’su Pawan Munjal’in katılımıyla Euroasia Moto Bike Fuarı’nda duyurdu.

        5

        'ÖZEL SEKTÖR BORCU İÇİN KAYGI YERSİZ'

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reel sektörün döviz borcunun önemli bir konu olduğunu belirterek, “Ancak kaygılanacak çok fazla bir şey yok. Çünkü döviz borcu olanların yüzde 80’inden fazlasının döviz geliri de var. Dolayısıyla bu kaygılar bu aşamada yersiz” dedi. Motosiklet fuarından önce TÜRSAB tarafından düzenlenen toplantıya katılan Bakan Şimşek, hükümetin gündeminde şu anda hiçbir alanda vergi artışı ya da indirimi bulunmadığını vurgulayarak, “Şu anda gündemimizde ne vergi artışı var, ne vergi indirimi var” diye konuştu.

        6

        Fuarın en hızlısı Suzuki GSX 1300R 48 bin 900 TL+KDV’den satılıyor.

        7

        TT Motor mankenleri de tıpkı motosikletler gibi özel saç ve makyajla çıkıyor konukların karşısına.

        8

        Vespa’nın yeni scooteri Primavera 13 bin TL’den satışa sunuldu.

        9

        BMW, motosiklet tutkunlarını baştan çıkaracak taksitli satış seçenekleriyle dikkat çekti. Markanın başlangıç modeli F700, 47 ay ayda 669 TL, son ay ödemesi ise 8 bin 850’TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

        10

        Motosiklet ve bisiklet fuarına motosikleti ve bisikletiyle gidenler, park yeri bulamadı. Motosikletler kaldırıma, bisikletler ise güvenlik bariyerlerine bağlanarak park edildi.

        11

        Honda, fuarda yeni motosikletlerinin yanı sıra 2014 yılında devreye alınan uzatılmış garanti, Honda 2. el motosiklet (H2) ve Honda Fan Club adlı hizmetlerini de tanıttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ