Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bankacılık Deutsche Bank 350 milyar doları İngiltere'den Almanya'ya taşıyacak - Para Haberleri

        İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ardından Alman bankacılık devi Duetsche Bank, Londra operasyonlarını küçültme planları yapıyor. Bu kapsamda, banka CEO'su John Cryan'ın enerji devi Exxon-Mobil'in Birleşik Krallık'ta biriken varlıklarını da ülke dışına çıkartmak istediği belirtildi.

        Bloomberg'in haberine göre, Londra'dan Frankfurt'a transferi düşünülen toplam miktar 350 milyar dolar civarında. Exxon Mobil, piyasaların dünkü kapanışına göre yaklaşık 335 milyar dolar marka değerine sahip.

        2018 YILINDA BAŞLAYACAK

        Deutsche Bank yönetimi hiçbir şey yapmamaktansa hazırlık olmanın daha iyi olacağını daha önce John Cryan'ın açıklamalarıyla ifade etmişti.

        Plan uygulamaya konursa 350 milyar dolarlık transferinEylül 2018'de başlaması ve tüm varlıkların 2019 mart ayında Frankfurt'a taşınarak sonlanması bekleniyor.

        REKLAM

        Deutsche Bank, daha önce de Brexit'in onaylanmasının ardından 4000 istihdamı Birleşik Krallık dışına, Franfkurt'a taşıyabileceğini belirtmişti.

        Firmanın Britanya'da 12 bin çalışanı bulunuyor. Bankanınuluslararası piyasalardaki hisseleri gelişmelerin ardından yüzde 2.5 oranında yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ