Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Foxconn Sharp Çinlilere satıldı - Teknoloji Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        İki gündür devam eden görüşmelerde 5,3 milyar dolarlık ilk teklifini 5,9 milyar dolara yükselten Foxconn'un bu teklifi Sharp tarafından kabul edildi. Tayvan merkezli çok uluslu bir şirket olan Foxconn, iPhone, iPad, Playstation ve Xbox gibi tüm dünyada pazarı olan birçok teknolojik cihazın üreticisi olarak biliniyor. Aynı zamanda Foxconn, Çin'in en büyük ihracatçıları arasında zirvede.

        Foxconn'a rakip olarak Sharp'a teklif veren şirketler arasında Japonya hükümetinin desteklediği Innovation Network of Japan da yer alıyordu.

        JAPON HÜKÜMETİ YABANCILARA SATILMASINI İSTEMİYORDU AMA...

        50 bin çalışanı bulunan Sharp, televizyon ve tablet başta olmak üzere çeşitli görüntüleme cihazları üretiyor. Japon hükümet yetkilileri, satış görüşmeleri öncesinde yaptıkları açıklamalarda birçok Japon markasının tedarikçisi konumunda olan Sharp'ın yabancı bir şirkete satılmasını istemediklerini belirtmiştiler. Sharp 2015 yılı Nisan - Kasım ayları arasında 918 milyon dolarlık zarar açıklamıştı.

        TÜRKİYE'DE DE FABRİKASI VAR

        Sharp'ın yeni sahibi Foxconn'un Malezya'dan Brezilya'ya Macaristan'dan Çek Cumhuriyeti'ne varıncaya kadar dünyanın her birçok ülkesinde fabrikası bulunuyor. Şirketin Çorlu'da 14 bin metrekarelik üretim alanı bulunan bir fabrikası da mevcut.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ