Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet twitter ne zaman açılacak, twitter açıldı, twitter erişime açıldı, twitter açıldı mı, twitter ve youtube dedikodusu - Teknoloji Haberleri

        Eren SAKARYA / HABERTURK.COM - EKONOMİ SERVİSİ

        Sosyal medyada öğleden sonra Twitter ve Youtube'un yeniden erişime açıldığına dair paylaşılan mesajlar ortalığı karıştırdı.

        Konuyla ilgili ulaştığımız Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan Twitter ve Youtube'un henüz açılmadığını ancak sosyal medyada yayılmaya başlayan söz konusu iddiaları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) doğrulatabileceğimizi söylediler. BTK Basın İlişkiler departmanı ise kendilerine henüz bu sitelerin açıldığına yönelik bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

        Türkiye'de Twitter, 21 Mart Cuma gecesi Youtube ise 27 Mart'ta kapatılmıştı.

        BUGÜNE KADAR NELER YAŞANDI?

        Twitter Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız" sözlerinden kısa bir süre sonra erişime kapatılmıştı.

        Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter'a erişimin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda kapatıldığını açıklamıştı. Dün de Anayasa Mahkemesi, Twitter'a tebdir amaçlı erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan bireysel başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar vermişti.

        TİB'in, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi kararı üzerine, 3 kişi Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğini, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar verdi. Yüksek Mahkeme, hak ihlalinin giderilmesi ve gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ