Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Erciyes,kar,kayak,kayak tatili - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes'te yarı yıl tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist, Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin batısından güneyine kadar hemen her ilden kayakseverin Erciyes'e geldiğini söyledi.

        Erciyes'teki tesislerin yeni olması ve uzun kayak pistlerinin bulunmasının kayak severler için tercih nedeni olduğunu ifade eden İkiler, tüm mekanik tesislerin Erciyes A.Ş. tarafından işletildiğini, bunun kayakseverler için avantaj olduğunu da vurguladı.

        HAFTASONU AKIN VAR

        Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinin bir çoğundaki mekanik tesis ve kayak pistlerini otellerin işlettiğini anlatan İkiler, şöyle konuştu:

        "Oralara giden vatandaşlar kullanmak istediği her mekanik tesis için ayrı bilet almak zorunda kalıyor. Ancak Erciyes'te mekanik tesisler Erciyes A.Ş'ye ait olduğu için bir tek biletle tüm mekanik tesisler kullanılabiliyor. Kayak merkezine gelen vatandaşlar bunun büyük bir avantaj olduğunu ve bundan dolayı Erciyes'i tercih ettiklerini belirtiyor. Bu ilgi, mekanik tesislerin kullanım oranına da yansıyor. Erciyes Kayak Merkezi'ndeki mekanik tesisleri haftasonu yaklaşık 30 bin, haftaiçi de 16 bin kişi kullanıyor."

        Erciyes'te başta profesyonel kayakçılar olmak üzere amatörler veya yeni öğrenen kayakseverlere uygun güvenli pistler olduğunu, ailelerin özellikle bu durumu göz önünde bulundurduğunu anlatan İkiler, bu faktörlerden dolayı yarı yıl tatilinde Erciyes'in yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

        Sömestr tatilini çocukları ile birlikte kayak yaparak geçirmek istediği için Erciyes'e geldiklerini belirten Alper Sağlam, "Ankara'dan geliyorum ve bu üçüncü gelişim. Bir sefer geldikten sonra bir daha Erciyes'ten vazgeçemedim. Çocuklarım da Erciyes'i çok seviyor. Güzel bir tatil geçiriyoruz" dedi.

        12 yaşındaki Buse Sağlam da kayak yapmak için Erciyes'i tercih ettiklerini ve bundan dolayı pişmanlık duymadığını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ