Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak Kış tatiline yeni bir adres daha! - Turizm Haberleri

        Kütahya'nın Gediz ilçesinde yer alan bin 850 metre rakımlı Murat Dağı'nda pistler oluşturularak, kayak sporu yapılmaya başlandı.

        Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Gediz Belediyesi'nin işlettiği Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'nde oluşturulan kayak pistlerini inceledi.

        Çiftçi ile AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, İl Genel Meclisi Üyesi Hayri Öztürk, bin 450 metre yüksekliğindeki Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'ne ulaştıktan sonra İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazi araçlarıyla bin 850 metre yükseklikte karla kaplı Sarıçiçek Yaylası'na tırmandı.

        Yayladaki Göl Yeri ile Tahtaoluk mevkileri arasında yer alan kayak merkezinde incelemelerde bulunan Çiftçi ve beraberindekiler, kar kalınlığı yaklaşık 2,5 metre olan merkezde kayak sporu yapan gençlerle sohbet etti.

        Gençlerden bazıları kayak pistinde ustalıkla kaydı, kimileri de dengelerini koruyamayıp düştü. Kayak takımlarını kullanmaktan çekilen bazı gençler ise naylon leğenler kullanarak kayma merakını gidermeye çalıştı.

        "YENİ TESİSLER GELİYOR"

        Bir süre kayak sporu yaparak, kar motosikleti kullanan Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2000'li yıllarda bir hayal olarak gündeme gelen Murat Dağı Kayak Merkezi kurulmasının artık gerçeğe dönüştüğünü ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

        Kütahya'nın, termal turizm ve doğal güzellikler gibi muhteşem değerlere sahip olduğunu belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

        ''Murat Dağı'nda termal kaynakların yanı sıra Uşak, Gediz gibi çevredeki kentlere yönelik mesire alanları var. Kayak merkeziyle bunlara yeni bir değer kazandırdık. Burada kayak sporu yapılıp yapılamayacağını test etmek amacıyla arkadaşlarımız sistemi kurdu. Yaklaşık bir hafta çalışıp kar kalınlıkları ve zemindeki kayma özelliklerini test ettiler. Arkadaşlarımızın son verdiği raporlarda, burasının hakikaten bir kayak merkezi olabileceği ortaya konuldu. Bundan sonra buraya tesisler kazandırılması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvurularak, burası daha geniş ve uzun pistlerle nitelikli kayak merkezine dönüştürülecek. Türkiye yeni bir kayak merkezine kavuştu. Hayırlı ve uğurlu olsun.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ