Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Kiev'de Bursa'nın sağlık turizmi tanıtıldı! - Turizm Haberleri

        Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen MTEC.Kiev 2013 Sağlık Fuarı çerçevesinde Bursa'nın sağlık turizmi tanıtıldı.

        Fuarda stant açan Bursa Valiliği, Ukraynalılara Bursa'nın kültürel değerlerinin yanı sıra sağlık turizmi hakkında da bilgi verdi. Fuara katılan Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği Müdürü ve Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, " Biz, termal ve sağlık turizminin önemli bir merkezi olarak inandığımız şehrimizin tanıtımı için arkadaşlarımızla birlikte önemli fuar merkezilerini dolaşıyoruz. Bu kapsamda Ukrayna'ya da ilk defa geldik. Bursa sağlık turizmi derneği yetkilisi arkadaşlarımız ve özel sektörden temsilci arkadaşlarımızla beraber burada kendimizi ve şehrimizi anlatmaya, ifade etmeye çalışıyoruz. Oldukça güzel bir ilgi gördük özellikle; Türkiye'ye karşı teveccühün ve 700 bin insanın Türkiye'ye turist olarak gelmesinin çok önemli olduğunu gördük. Ayrıca yine 200 bin civarında insanın, sağlık turizmi gayesi ile ülke dışına çıktığını bunun da ciddi bir potansiyel arz ettiğini burada tespit etmiş olduk." dedi.

        Kiev'de güzel bağlantılar kurduklarını anlatan Samet Ercoşkun, önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı müsteşarı başkanlığında Ukrayna'dan bir heyeti Bursa'da ağırlayacaklarını belirtti.

        "BURSA'YA DOĞRU BİR HASTA AKIŞI OLACAK"

        Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Metin Yurdakoş ise Ukrayna'da büyük bir potansiyel gördüklerini ifade etti. Bu türden aktivitelere sadece, Bursa değil diğer illerinde katılması gerektiğini dile getiren Metin Yurdakoş şunları söyledi; "Bursa'daki valiliğimizin desteği ile böyle bir organizasyon yapmış olmaktan, Bursa özel sağlık hizmet sunucuları olarak biz müteşekkiriz. Memnunuz ve bu ihtiyacın giderilmesine yönelik ileride yeni çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyoruz."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ