Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Kayak yapımı süren Ilgaz 2 Kayak Tesisi tamamlanmak üzere - Turizm Haberleri

        Yapımına 6 ay önce başlanan ve 20 milyon liraya mal olan "Ilgaz 2 Kayak Tesisi"nin yapım çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. Tesisin 2013-2014 kış sezonunda hizmete açılması planlanıyor.

        Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş açıklamasında: "Çok çeşitli kayak zevklerine hitap edebilecek pist çeşitliliğinde bir tesis devreye girmek üzere. Aynı zamanda yabancı işçiler de dahil olmak üzere toplam 100 kişilik bir ekip çalışıyor. İki etaptan oluşan ve her etabında alt-üst olmak üzere toplam 4 istasyon bulunan "Ilgaz 2 Kayak Tesisi"nin zirvesi, 2. etabın üst istasyonunun yer aldığı 2 bin 333 metre rakımda bulunuyor."

        TÜRKİYEDE SAYILI İLLERİN ARASINA GİRMESİ HEDEFLENİYOR

        Tali pistlerle toplam 6 kilometrelik pist uzunluğuna sahip olacak tesisle, Kastamonu'nun kış turizminde Türkiye'de sayılı iller arasına girmesi hedefleniyor. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, inşaat çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ve tesisi, 2013-2014 kış sezonunda hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Betonlama işleri tamamlanan tesisin sadece montaj işlerinin kaldığını ifade eden Vali Bektaş, şöyle konuştu:"Şimdi toparlamaya çalışıyoruz, sezona insanları burada kaydırmak istiyoruz. Belki günü birlik tesislerimiz ve onların eklentileri kalabilir ama esas tesis olan mekanik tesis tamamlanmış olacak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ