Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz En iyi dolar/TL tahmincisinden vize krizi sonrası yeni tahmin - Döviz Haberleri

        Business HT'nin haberine göre, ABD ile karşılıklı vize krizi sonrasında, Türk Lirası'nda ciddi bir dalgalanma olurken, dolar/TL konusunda en iyi tahmini yapan kurum olan Mizuho'nun stratejistleri yıl sonu için 3.60 TL ve 3.70 TL seviyelerini işaret ediyor.

        Bloomberg'in sıralamasında yılın üçüncü çeyreği itibariyle dolar/TL konusunda en iyi tahmini yapan kurum olan Mizuho Bank'ın kur stratejisti Hidetoshi Honda, Türkiye ile ABD arasında son yaşanan gerilimin kendisi için sürpriz olmadığını belirtti.

        Honda, şu açıklamaları yaptı:

        "Bence, bu durum ABD ve Almanya ile olan geçmiş ilişkileri düşündüğümüzde er ya da geç olmasını beklediğimiz şeylerden biriydi. Ben çok şaşırmadım ve bu durum Türk Lirası ile ilgili fikrimi değiştirmedi. Ben hala yılın sonuna doğru kurun 3,70 TL seviyesine geleceğini öngörüyorum. Önümüzdeki yıl içinde bir hedef olarak dolar kurunda 3,90 TL seviyesini bekliyorum. Dolar kuru, Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra uzun zaman aşağı doğru gelmişti. Bu durumun geri dönmesini beklemek için herhangi bir sebep görmüyorum. Ama buralardan daha aşağısı için hala biraz alan olduğunu görüyorum."

        REKLAM

        NORMALLEŞME BEKLİYOR

        Mizuho Bank'ın Bangkok'ta bulunan Genel Müdür Yardımcısı Shigehisa Shiroki ise, piyasaların verdiği ilk tepkiye rağmen, kurda bir normalleşme olmasını beklediğini, yıl sonunda da kurun 3,60 TL seviyesine geleceğini öngördüğünü söyledi. Shiroki, ABD ile Türkiye arasındaki diplomatik kriz ile ilgili olarak da konunun yerel bir konu olduğu için ABD'ye, diğer ülkelerin herhangi bir destek vermediğine dikkat çekti.

        EN İYİ DOLAR/TL TAHMİNCİSİ

        Bloomberg'in yılın üçüncü çeyreğine ilişkin gelişmekte olan ülke kurları ile ilgili öngörülerde bulunan kurumların performansını değerlendirdiği çalışmasına göre dolar/TL tarafında en iyi tahminci Mizuho Bank olmuştu.

        Bloomberg, kur tahmininde kurumları 3 kritere göre değerlendiriyor. Bunların başında hata payı geliyor. Tahminin zamanlaması ve yön sinyalinin kesinliği de dikkate alınan kriterler arasında yer alıyor. Hesaplamada hata payının toplam skora katkısı yüzde 60 olurken, zamanlamanın yüzde 30, yön sinyalinin de yüzde 10'u değerlendirmeye alınıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ