Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler EYT düğümü çözülüyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geliyor! 2022 EYT yasası ne zaman çıkacak ve son durum nedir? - 21 Mayıs bugün! - Merak Edilenler Haberleri
        1

        EYT son dakika haberleri... Emeklilikte Yaşa Takılanlar merak içerisinde konuyla iligili bir düzenleme olup olmadığnı araştırıyor. Sorunun kökenini ise 1999 yılında primini tamamlayan çalışanların emekli olabilmeleri için yaşa sınırını getiren yasal düzenlemeye dayanıyor. Bu düzenleme sonrası emekli olmak için yeterli prim gününü tamamlayan ancak yaşa takılan çalışanlar EYT'liler yani Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak anılmaya başladı.

        Peki, EYT çıkacak m? EYT'liler taleplerini iletmek için yıllar sonra yeniden meydana indi. Öte yandan iktidar kanadından da EYT'lilerin yüzlerini güldürecek ve umutlarını yeşertecek olumlu açıklamalar geldi. İşte EYT'den son yaşananlar...

        2

        EYT'LİLER MEYDANA İNDİ

        Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu tarafından, Maltepe'de "Varız, biriz, buradayız" sloganıyla miting düzenlendi. Mitinge İstanbul ve çevre illerden çok sayıda kişi katıldı. Maltepe etkinlik alanında yapılan mitingde, EYT yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, emeklilikte yaşa takılanlar için gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen sloganlar attı.

        3

        BAKAN BİLGİN’DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

        EYT yasası son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

        Bakan Bilgin'in EYT ile ilgili açıklaması şu şekilde: "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak.”

        4

        MECLİS'TEN EYT YASASI AÇIKLAMASI

        AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada EYT ile ilgili şu müjdeyi verdi:

        EYT'li kardeşlerimizin mutlaka durumunu ele alarak bununla ilgili düzenlemeyi de bütün kamuoyumuzla inşallah paylaşacağımızı bir sıralama ve süreç yönetimi olarak ifade etmiştik. Şimdi, inşallah 3600'le ilgili gündemimiz temmuza kadar nihayetlenmiş olacak. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ