Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler FED faiz kararı ne zaman, Temmuz'un kaçında açıklanacak? 2022 Temmuz FED faiz toplantısı tarihi açıklandı! Temmuz ayı FED faiz kararı ne olur, artar mı azalır mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        FED Temmuz ayında yeniden toplanacak. Haziran ayında beklentinin üzerinde gerçekleşen enflasyon rakamlarının ardından Amerikan Merkez Bankası'nın Temmuz FED kararı için nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Temmuz ayının gelişiyle birlikte ""Fed toplantısı ne zaman açıklanacak, faiz kararı ne olur?" soruları gündeme geldi. İşte, Temmuz FED toplantı tarihi...

        2

        HAZİRAN FED FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

        Fed haziran ayında faizleri 0,75 baz puan artırarak yüzde 1.75'e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu.

        3

        TEMMUZ AYI FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Temmuz ayı FED faiz toplantısı 26-27 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Faiz kararı 27 Temmuz saat 21.00'de duyurulacak.

        4

        FED TOPLANTI TARİHLERİ 2022

        2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

        5

        2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)Analistler, tutanaklarda mayıs ayı toplantısında faiz artırımları ve bilanço küçültme konusunda izlenecek yola dair ipuçlarının aranacağını söyledi. Piyasada, Fed'in yüzde 80 ihtimalle mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu olasılığın artması ile piyasalardaki oynaklığın hızlanabileceğini ifade etti.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ