Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Fenerbahçe Başakşehir MAÇ yorumları! Son dakika Fenerbahçe haberleri... - Futbol Haberleri
        1

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Kalecisiz oynayan, Lemos'un atılması ile 80 dakika 10 kişi oynayan F.Bahçe, Başakşehir gibi kaliteli bir kadroya karşı hiç ezilmedi. Attila-Enner-Ozan-Sosa-Gönül-Osayi için ancak "Helal olsun" diyebilirim. Bu maçın 2. yarısı ve uzatma dakikaları için Erol Bulut'a hiç bir şey diyemem.

        2

        Emre Belözoğlu seneye eğer görevine devam edecekse bir daha ayak tenisi arkadaşlarının tavsiyesi ile oyuncu almamalı. Harun başta olmak üzere madrabaz Comolli döneminde gelen her, ama her futbolcudan kurtulmalı. Ne uzar ne kısalır Ferdi de dahil. 3. kaleci Oytun da gönderilmeli. Muhakkak santrfor alınacaktır ama kalan maçlardaki durumuna göre Samatta da satılmalı. Mert Hakan bu haliyle zaten takasa gider.

        3

        Altay + (yedek kaleci U19'dan gelsin) + Gönül + Nazım + Tisserand + Serdar + Sadık + Attila + Sosa + Gustavo + Ozan + İrfan + Caner + Novak + Enner + Osayi + Pelkas + Mesut + Samatta + Thiam + Fatih... Kadro budur. Gerisi lüzumsuz kalabalık.

        4

        İBRAHİM YILDIZ: Yenilgi sonrası doğal olarak gözler Erol Bulut üzerine yoğunlaştı. Bir türlü forvet sorununu çözemeyen Bulut, yine beklenmeyen biçimde bir kurgu yapmıştı. Sinan’ı ilk 11’de oynatması büyük riskti. Sakatlıktan çıkan bu oyuncu olsa olsa son anlarda hamle olarak düşünülebilir. Tıpkı Ferdi gibi o da performans olarak hazır değil.

        5

        Ve en önemlisi yapılan transferlerin bir mantığını hala çözemeyişimiz. Transfer mühendisliği diye vurgulanan bu gelişmede sorun olduğu bir gerçek. Üstelik bu transferleri futbolun içinden bir ismin yapması ayrıca düşündürücü. Emre’nin iyi bir santrfor bulamayışı elbette yadırganıyor. 20’nin üzerinde alınan oyuncuya bakıldığında bunun ciddi bir sorun olduğu ortada.

        6

        MEHMET DEMİRKOL: Eksik pas ve eksik pres… Fenerbahçe'yi zor hücum eden bir takım yapan bu. Başakşehir kendi yarı alanına yerleşip iki kanatta Fernandes ve Deniz’i kaçırmak üzerine bir plan yapmıştı. Fenerbahçe ise 4-4-2 diyebileceğimiz bir dizilişle sahadaydı.

        7

        Sosa ve Ozan’ın merkezdeki pas performansı Başakşehir’i enine genişletecek bir hıza ulaşamadı. Pelkas’ı aradılar. Szalai dışında araya pas atan kimsenin olamayışı, stoper bek arasına bir tek top dahi atılmadan ilk yarının bitmesine neden oldu.

        8

        Aynı şekilde kaptırılan toplarda presin her seferinde geç kalışı rakibin pas yapmasına, buna bağlı olarak da özellikle savunmadaki oyuncuların kendilerini garantiye almak için geri atmalarına yol açtı. Takımın boyu uzadı.

        9

        Harun’un hatalarıyla birlikte eksik de kalınca iş zorlaştı. Bir pas otomatiği ve buna bağlı olarak da anında pres olmayınca zor… 1 saniye geç kalmak hem savunmada hem hücumda çok büyük açıklara yol açıyor.

        10

        GÜRCAN BİLGİÇ: İyi oyuncu olmak ile "büyük takım" futbolcusu arasındaki farkı gösterdi Lemos ile Harun. Normal darbe ile düşüreceği rakibi, sakatlayacak kadar sertleşmenin açıklaması en hafifi ile acemilik. Başka sıfatlar yakışmaz bize.

        11

        İki teknik adamın satrancında, bir piyon; Harun Tekin son sözü söylemeyi kimse bırakmadı. Eksik kalmasına rağmen Fenerbahçe takımı canı burnunda oynadı ama en zayıf halkan kadar güçlüsün. Kupa'daki yolu bitti Fenerbahçe'nin. Bu başarısızlığı, sıkışık fikstürde nefes alma zamanı olarak avantaja çevirebilecek mi ? Göreceğiz...

        12

        BÜLENT TİMURLENK: 3 sene önce Şubat 2018'de Fenerbahçe, Başakşehir'i deplasmanda mağlup ederken topa %40 sahip olmuş, geçiş oynamış, Aykut Kocaman'ın taktiği Abdullah Avcı'nın oyununu şah mat etmişti.

        13

        Aynı Aykut Kocaman dün akşam Fenerbahçe'nin başında topa sahip olmamakla suçlanan ve eleştirilen Erol Bulut'u devirip kupadan eledi. Sadece bu gerçek Türkiye'deki bütün futbol klişelerine atılan bir tokattır.

        14

        ERCAN GÜVEN: Galatasaray mağlubiyeti ardından, Kupa yarı finalini de kaybetmek ile “eyvallah” deyip “kapıyı ardından hızla çekmek” arasında bir fark yoktur ama Erol Bulut bardağı taşıran yenilgiyi Aykut Kocaman’ın takımına karşı aldığı için şanslı!.. Hiç olmazsa yerine aday gösterilen Kocaman’ın Başakşehir’de yeri sağlamlaştı!

        15

        On kişi kalmış fiziken bitmiş Fenerbahçe’nin ikinci “zoru” başarıp maçı penaltılara taşıması bile mümkün olmadı; üç günde ikinci dramı yaşayıp Kupa’ya da veda etti Sarı-Lacivertliler. Elbette Fenerbahçe tüm bu tuhaflıkları yaşamadan gücünün ve kalitesinin karşılığını alabileceği şekilde başlayabilir ve bitirebilirdi maçı. Şayet Erol Bulut kulübeye tıktıklarını on kişi kaldıktan sonra değerlendirmeye kalkmasa. Yazık oldu Kupa’ya…

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ