Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe: 2 Kardemir Karabükspor: 0 | MAÇ SONUCU Fenerbahçe Karabükspor maçı özeti - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - KARDEMİR KARABÜKSPOR MAÇININTÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Süper Lig 16. hafta maçında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u ağırladı.

        Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da isabetli şut bulamadı ve 45 dakika golsüz sona erdi.

        İkinci yarının başında oyuna dahil olan Mathieu Valbuena, maçın kaderini değiştirdi. Tribünlerden tepki alan Mehmet Topal'a saha içinde destek olan Fransız yıldız, Milli futbolcuya birkaç dakika sonra golü attırdı. 56'da köşe vuruşuna Valbuena kullandı, Mehmet Topal ceza sahası içinde topu kafayla kaleye gönderdi. Valbuena, 76. dakikada bu sefer kendisi sahneye çıktı. Yıldız oyuncu, yaptığı harika vuruşla maçın skorunu ilan etti: 2-0

        Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 32'ye yükselterek averajla Galatasaray'ın üstüne çıktı ve haftayı lider Başakşehir'in 1 puan gerisinde 2. sırada bitirdi. Karabükspor ise 8 puanla son sırada kaldı.

        Öte yandan Fenerbahçe'de sarı kart gören Şener Özbayraklı, Martin Skrtel ve Roman Neustadter Konyaspor maçı öncesi cezalı duruma düştü.

        FENERBAHÇE: 2 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0

        STAT: ÜLKER

        HAKEMLER: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Hakan Yemişken

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 46 Valbuena), Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Dirar, Giuliano, Chahechouhe (Dk. 84 Fernandao), Soldado (Dk. 71 Isla)

        KARDEMİR KARABÜKSPOR: Çağlar Şahin Akbaba, Osman Çelik, Barış Başdaş, Gaman, Ibanez, Ceyhun Gülselam, Skulason (Dk. 71 Traore), İlhan Depe, Poko, Serdar Deliktaş (Dk. 77 İshak Doğan), Yatabare

        GOLLER: Dk. 56 Mehmet Topal, Dk. 76 Valbuena (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 21 Ceyhun Gülselam, Dk. 34 Ibanez, Dk. 35 Barış Başdaş, Dk. 51 Osman Çelik, Dk. 52 Gaman, Dk. 81 Poko (Kardemir Karabükspor), Dk. 38 Şener Özbayraklı, Dk. 39 Skrtel, Dk. 82 İsmail Köybaşı, Dk. 90+3 Neustaedter (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        23. dakikada Ibanez'in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Barış Başdaş'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmada Şener Özbayraklı'ya çarparak kornere çıktı.

        37. dakikadaFenerbahçe yarı alanında buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrılarak ceza yayı içerisine giren Poko, pasını ceza sahası içinde uygun durumda bulunan Barış Başdaş'a aktardı. Barış'ın kontrol edemediği top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

        40. dakikada savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Yatabare'nin ceza sahası dışından şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        56. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

        59. dakikada Chahechouhe'nin pasında ceza sahası dışından topun gelişine Valbuena'nın vuruşunda kaleci Çağlar Şahin Akbaba, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        73. dakikada Dirar'ın pasıyla ceza sahasına giren Giuliano, rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Çağlar Şahin Akbaba, Brezilyalı oyuncunun vuruş açısını kapatarak gole izin vermedi.

        76. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına hareketlenen Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.

        90+4. dakikada Ceyhun Gülselam'ın uzaktan sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel köşeye giden topu uzaklaştırdı.

        Mücadelede başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

         Fenerbahçe, 2'si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7resmi maçtan galibiyetle ayrıldı.
        Fenerbahçe, 2'si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7resmi maçtan galibiyetle ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 16. haftasında Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, geçen hafta Bursaspor'u deplasmanda 1-0 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inde zorunlu olarak bir değişikliğe gitti. Bursa'daki maçın ilk yarısında sakatlanan Vincent Janssen'in yerine forvet hattında Roberto Soldado oynadı.

        SOLDADO 7 HAFTA SONRA

        Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Soldado, Süper Lig'de 7 hafta sonra sahaya ilk 11'de çıktı. Bu sezon Kocaman'ın santrfordaki ilk tercihi Vincent Janssen olmuştu. Hollandalı futbolcunun sakatlığıyla Soldado'ya şans doğdu. İspanyol golcü, son olarak Süper Lig'in 8. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Ligde 3 golü bulunan Soldado, bu sezon bir lig maçında 4. kez ilk 11'de forma şansı buldu.

        REKLAM

        Öte yandan Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Jose Fernandao da Evkur Yeni Malatyaspor maçından sonra ilk defa bir lig maçında kadroya dahil edildi.

        49 HAFTA SONRA İLK 2'DE

        Fenerbahçe, Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenerek 49 hafta sonra ilk 2 sırada yer aldı. Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, geçen sezonun hiçbir haftasında ilk 2 sırada yer alamamıştı. Bu sezonun geride kalan 15 haftalık bölümünde en fazla 3. sıraya kadar yükselebilen sarı-lacivertliler, Galatasaray'ı averajla geçerek 49 hafta sonra 2. sıraya yerleşti. Bu sezonun 11. haftasında liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın 9 puan gerisinde 7. sırada bulunan Fenerbahçe, bu puan farkını da kapatarak averajla da olsa rakibinin önüne geçmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, 33 puanlı lider Medipol Başakşehir'in ise 1 puan gerisinde bulunuyor.

        5'TE 5 YAPTI

        Fenerbahçe, ligde üst üste 5. galibiyetini aldı. Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran sarı-lacivertliler, son 5 haftada 15 puan alarak önemli bir çıkış gerçekleştirdi. Fenerbahçe, ikisi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçını da kazanmış oldu.

        VALBUENA DAMGA VURDU

        Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna dahil olan Valbuena, yaptığı asist ve attığı golle takımının galibiyetinde başrol oynadı. Teknik direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya Şener Özbayraklı'yı çıkartıp Valbuena'yı alarak başladı. Maçın 56. dakikasında kullandığı kornerde Mehmet Topal'a golü attıran Valbuena, 76. dakikada ise şık bir plase vuruşla fileleri havalandırdı. Valbuena, Kardemir Karabükspor maçında attığı golle de bu sezon Süper Lig'de 5. kez gol atma başarısı gösterdi.

        TOPAL'DAN SİFTAH

        Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertlilerde 6 yılını geçiren ve Fenerbahçe kariyerinde her sezon gol atma başarısı gösteren Mehmet, 2017-2018'deki ilk golünü 56. dakikada Kardemir Karabükspor'a attı. Mehmet Topal bu maçtan önceki son golünü geçen sezon Süper Lig'e 5 Mart'ta oynanan Osmanlıspor maçında kaydetmişti.

        3 OYUNCU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Kardemir Karabükspor karşısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcular Şener Özbayraklı, Martin Skrtel ve Roman Neustaedter cezalı duruma düştü. Bu sezon 4'er kez sarı kartla cezalandırılan üç futbolcu, gelecek hafta oynanacak Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

        KADIKÖY'DE 12 MAÇ SONRA GOL YEMEDİ

        Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında 12 maç sonra kalesinde gol görmedi. Süper Lig'de seyircisinin önünde son olarak geçen sezon Osmanlıspor'u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen sarı-lacivertli takım, daha sonra Kadıköy'de oynadığı 12 lig karşılaşmasında rakiplerinin golüne engel olamamıştı. Fenerbahçe, bu kötü istatistiğe Kardemir Karabükspor karşısında son verdi. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig'de 33 maç sonra üst üste 2 hafta kalesini de gole kapatmayı başardı.

        KALECİ ÇAĞLAR ŞAHİN'E TEPKİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, Kardemir Karabükspor kalecisi Çağlar Şahin Akbaba'ya tepki gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmanın ilk yarısında özellikle aut atışlarında topu oyuna geç soktuğunu düşündüğü için kaleci Çağlar Şahin'i ıslıklarla protesto etti. Kale arkasından atılan yabancı maddeler yüzünden oyunu başlatmak istemeyen kaleci Çağlar Şahin'e, bunun üzerine protestolar daha da arttı. Hakem Alper Ulusoy da kaleci Çağlar Şahin'i ikaz ederek oyunu daha hızlı başlatmasını istedi. Taraftarların, Kardemir Karabükspor'un genç kalecisine maç boyu protestosunu sürdürdü.

        KARABÜKSPOR'DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

        Ligin sonuna demir atan Kardemir Karabükspor'un mağlubiyet serisi devam ediyor. Fenerbahçe karşısında da puan alamayan Karadeniz temsilcisi, ligde üst üste 8. yenilgisini aldı. Ligde 8 puanla son sırada yer alan Kardemir Karabükspor, son galibiyetini 14 Ekim'de Kayserispor karşısında elde etmişti.

        AZİZ YILDIRIM'IN ÖZEL KONUĞU

        Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la tanışmak isteyen otizmli Fenerbahçe taraftarı Eren Şahin'in hayali gerçek oldu. Kardemir Karabükspor maçından önce Eren Şahin ve ailesi, Aziz Yıldırım'la bir araya geldi. Eren Şahin, daha sonra statta Kardemir Karabükspor maçını izledi.

        TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ

        Fenerbahçeli taraftarlar, Kardemir Karabükspor maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Süper Lig'de son 4 maçını kazanan sarı-lacivertli takım, önemli bir taraftar desteğiyle Kardemir Karabükspor maçına çıktı. Stadın her iki kale arkası tribünü tamamen dolarken, maçı yaklaşık 40 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Kardemir Karabükspor'un az sayıdaki taraftarı da takımlarına deplasman tribünden destek oldu.

        FİLİSTİN'E DESTEK

        Fenerbahçeli taraftarlar açtıkları pankartla Filistin'e destek verdi. Migros Tribünü'nde sarı-lacivertli taraftarlar, "Kudüs İslamındır ve Filistin'in Başkentidir" yazılı büyük bir pankart açtı.

        REKLAM
        Harita
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ