Süper Lig 16. hafta maçında Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u ağırladı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da isabetli şut bulamadı ve 45 dakika golsüz sona erdi.
İkinci yarının başında oyuna dahil olan Mathieu Valbuena, maçın kaderini değiştirdi. Tribünlerden tepki alan Mehmet Topal'a saha içinde destek olan Fransız yıldız, Milli futbolcuya birkaç dakika sonra golü attırdı. 56'da köşe vuruşuna Valbuena kullandı, Mehmet Topal ceza sahası içinde topu kafayla kaleye gönderdi. Valbuena, 76. dakikada bu sefer kendisi sahneye çıktı. Yıldız oyuncu, yaptığı harika vuruşla maçın skorunu ilan etti: 2-0
Bu sonuçla Fenerbahçe, puanını 32'ye yükselterek averajla Galatasaray'ın üstüne çıktı ve haftayı lider Başakşehir'in 1 puan gerisinde 2. sırada bitirdi. Karabükspor ise 8 puanla son sırada kaldı.
Öte yandan Fenerbahçe'de sarı kart gören Şener Özbayraklı, Martin Skrtel ve Roman Neustadter Konyaspor maçı öncesi cezalı duruma düştü.
FENERBAHÇE: 2 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0
STAT: ÜLKER
HAKEMLER: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy, Hakan Yemişken
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 46 Valbuena), Neustaedter, Skrtel, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Dirar, Giuliano, Chahechouhe (Dk. 84 Fernandao), Soldado (Dk. 71 Isla)
KARDEMİR KARABÜKSPOR: Çağlar Şahin Akbaba, Osman Çelik, Barış Başdaş, Gaman, Ibanez, Ceyhun Gülselam, Skulason (Dk. 71 Traore), İlhan Depe, Poko, Serdar Deliktaş (Dk. 77 İshak Doğan), Yatabare
GOLLER: Dk. 56 Mehmet Topal, Dk. 76 Valbuena (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 21 Ceyhun Gülselam, Dk. 34 Ibanez, Dk. 35 Barış Başdaş, Dk. 51 Osman Çelik, Dk. 52 Gaman, Dk. 81 Poko (Kardemir Karabükspor), Dk. 38 Şener Özbayraklı, Dk. 39 Skrtel, Dk. 82 İsmail Köybaşı, Dk. 90+3 Neustaedter (Fenerbahçe)
İLK YARIDAN POZİSYONLAR
23. dakikada Ibanez'in kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Barış Başdaş'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak savunmada Şener Özbayraklı'ya çarparak kornere çıktı.
37. dakikada Fenerbahçe yarı alanında buluştuğu topla rakiplerinden bir bir sıyrılarak ceza yayı içerisine giren Poko, pasını ceza sahası içinde uygun durumda bulunan Barış Başdaş'a aktardı. Barış'ın kontrol edemediği top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
40. dakikada savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Yatabare'nin ceza sahası dışından şutunda, kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.
İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
56. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda altıpas üzerinde topa iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.
59. dakikada Chahechouhe'nin pasında ceza sahası dışından topun gelişine Valbuena'nın vuruşunda kaleci Çağlar Şahin Akbaba, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
73. dakikada Dirar'ın pasıyla ceza sahasına giren Giuliano, rakibinden sıyrıldıktan sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Çağlar Şahin Akbaba, Brezilyalı oyuncunun vuruş açısını kapatarak gole izin vermedi.
76. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına hareketlenen Valbuena, rakibinden sıyrıldıktan sonra şık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 2-0.
90+4. dakikada Ceyhun Gülselam'ın uzaktan sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel köşeye giden topu uzaklaştırdı.
Mücadelede başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.
- Fenerbahçe, 2'si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçtan galibiyetle ayrıldı.
MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 16. haftasında Kardemir Karabükspor karşısında ilk 11'de tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Ülker Stadı'nda oynanan maçta Kocaman, geçen hafta Bursaspor'u deplasmanda 1-0 yendikleri karşılaşmanın ilk 11'inde zorunlu olarak bir değişikliğe gitti. Bursa'daki maçın ilk yarısında sakatlanan Vincent Janssen'in yerine forvet hattında Roberto Soldado oynadı.
SOLDADO 7 HAFTA SONRA
Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Soldado, Süper Lig'de 7 hafta sonra sahaya ilk 11'de çıktı. Bu sezon Kocaman'ın santrfordaki ilk tercihi Vincent Janssen olmuştu. Hollandalı futbolcunun sakatlığıyla Soldado'ya şans doğdu. İspanyol golcü, son olarak Süper Lig'in 8. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Ligde 3 golü bulunan Soldado, bu sezon bir lig maçında 4. kez ilk 11'de forma şansı buldu.
Öte yandan Fenerbahçe'nin Brezilyalı santrforu Jose Fernandao da Evkur Yeni Malatyaspor maçından sonra ilk defa bir lig maçında kadroya dahil edildi.
49 HAFTA SONRA İLK 2'DE
Fenerbahçe, Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenerek 49 hafta sonra ilk 2 sırada yer aldı. Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe, geçen sezonun hiçbir haftasında ilk 2 sırada yer alamamıştı. Bu sezonun geride kalan 15 haftalık bölümünde en fazla 3. sıraya kadar yükselebilen sarı-lacivertliler, Galatasaray'ı averajla geçerek 49 hafta sonra 2. sıraya yerleşti. Bu sezonun 11. haftasında liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın 9 puan gerisinde 7. sırada bulunan Fenerbahçe, bu puan farkını da kapatarak averajla da olsa rakibinin önüne geçmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, 33 puanlı lider Medipol Başakşehir'in ise 1 puan gerisinde bulunuyor.
5'TE 5 YAPTI
Fenerbahçe, ligde üst üste 5. galibiyetini aldı. Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 9 maça çıkaran sarı-lacivertliler, son 5 haftada 15 puan alarak önemli bir çıkış gerçekleştirdi. Fenerbahçe, ikisi Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçını da kazanmış oldu.
VALBUENA DAMGA VURDU
Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna dahil olan Valbuena, yaptığı asist ve attığı golle takımının galibiyetinde başrol oynadı. Teknik direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya Şener Özbayraklı'yı çıkartıp Valbuena'yı alarak başladı. Maçın 56. dakikasında kullandığı kornerde Mehmet Topal'a golü attıran Valbuena, 76. dakikada ise şık bir plase vuruşla fileleri havalandırdı. Valbuena, Kardemir Karabükspor maçında attığı golle de bu sezon Süper Lig'de 5. kez gol atma başarısı gösterdi.
TOPAL'DAN SİFTAH
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertlilerde 6 yılını geçiren ve Fenerbahçe kariyerinde her sezon gol atma başarısı gösteren Mehmet, 2017-2018'deki ilk golünü 56. dakikada Kardemir Karabükspor'a attı. Mehmet Topal bu maçtan önceki son golünü geçen sezon Süper Lig'e 5 Mart'ta oynanan Osmanlıspor maçında kaydetmişti.
3 OYUNCU CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Kardemir Karabükspor karşısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcular Şener Özbayraklı, Martin Skrtel ve Roman Neustaedter cezalı duruma düştü. Bu sezon 4'er kez sarı kartla cezalandırılan üç futbolcu, gelecek hafta oynanacak Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek.
KADIKÖY'DE 12 MAÇ SONRA GOL YEMEDİ
Fenerbahçe, Süper Lig'de sahasında 12 maç sonra kalesinde gol görmedi. Süper Lig'de seyircisinin önünde son olarak geçen sezon Osmanlıspor'u 1-0 yendiği maçta gol yemeyen sarı-lacivertli takım, daha sonra Kadıköy'de oynadığı 12 lig karşılaşmasında rakiplerinin golüne engel olamamıştı. Fenerbahçe, bu kötü istatistiğe Kardemir Karabükspor karşısında son verdi. Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig'de 33 maç sonra üst üste 2 hafta kalesini de gole kapatmayı başardı.
KALECİ ÇAĞLAR ŞAHİN'E TEPKİ
Fenerbahçeli taraftarlar, Kardemir Karabükspor kalecisi Çağlar Şahin Akbaba'ya tepki gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmanın ilk yarısında özellikle aut atışlarında topu oyuna geç soktuğunu düşündüğü için kaleci Çağlar Şahin'i ıslıklarla protesto etti. Kale arkasından atılan yabancı maddeler yüzünden oyunu başlatmak istemeyen kaleci Çağlar Şahin'e, bunun üzerine protestolar daha da arttı. Hakem Alper Ulusoy da kaleci Çağlar Şahin'i ikaz ederek oyunu daha hızlı başlatmasını istedi. Taraftarların, Kardemir Karabükspor'un genç kalecisine maç boyu protestosunu sürdürdü.
KARABÜKSPOR'DA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR
Ligin sonuna demir atan Kardemir Karabükspor'un mağlubiyet serisi devam ediyor. Fenerbahçe karşısında da puan alamayan Karadeniz temsilcisi, ligde üst üste 8. yenilgisini aldı. Ligde 8 puanla son sırada yer alan Kardemir Karabükspor, son galibiyetini 14 Ekim'de Kayserispor karşısında elde etmişti.
AZİZ YILDIRIM'IN ÖZEL KONUĞU
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'la tanışmak isteyen otizmli Fenerbahçe taraftarı Eren Şahin'in hayali gerçek oldu. Kardemir Karabükspor maçından önce Eren Şahin ve ailesi, Aziz Yıldırım'la bir araya geldi. Eren Şahin, daha sonra statta Kardemir Karabükspor maçını izledi.
TARAFTAR İLGİ GÖSTERDİ
Fenerbahçeli taraftarlar, Kardemir Karabükspor maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Süper Lig'de son 4 maçını kazanan sarı-lacivertli takım, önemli bir taraftar desteğiyle Kardemir Karabükspor maçına çıktı. Stadın her iki kale arkası tribünü tamamen dolarken, maçı yaklaşık 40 bin sarı-lacivertli taraftar izledi. Kardemir Karabükspor'un az sayıdaki taraftarı da takımlarına deplasman tribünden destek oldu.
FİLİSTİN'E DESTEK
Fenerbahçeli taraftarlar açtıkları pankartla Filistin'e destek verdi. Migros Tribünü'nde sarı-lacivertli taraftarlar, "Kudüs İslamındır ve Filistin'in Başkentidir" yazılı büyük bir pankart açtı.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.