Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü kim olacak? (Son dakika gelişmeleri) - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Şampiyonluk hasreti gitgide uzayan Fenerbahçe'de büyük umutlarla göreve başlayan Başkan Ali Koç da ilk iki sezonunda hedefe ulaşamadı.

        2

        Tüm bu yaşananlar doğrultusunda kulübü önümüzdeki sezon mutlak zafere götürmeyi planlayan Koç ve kurmayları Ersun Yanal ile yolların ayrılmasının ardından yeni bir teknik direktör arayışına gitti.

        3

        Bu konuda aceleci davranmak istemeyen Fenerbahçe yönetimi Laurent Blanc, Manuel Pellegrini, Eusebio Di Francesco, Niko Kovac ve bu isimler standartında birçok ünlü teknik adamla temaslarda bulundu ve bulunmaya devam ediyor.

        4

        Bu isimlerle sadece göreve getirme özelinde değil, fikir alışverişinde de bulunan Fenerbahçe kurmayları bu kalibredeki bir teknik adamı getirmek istese de şartlar dolayısıyla bu ihtimal çok mümkün gözükmüyor.

        5

        Bundan dolayı da Sarı-Lacivertliler Razvan Lucescu, Zlatko Dalic ve Nenad Bjelica gibi isimlerle de görüşmeler yaptı ve doğal olarak daha ciddi aşamalar kaydedildi.

        6

        Sarı-Lacivertliler'de yerli teknik direktör adayı olarak ise yine bazı isimler gündeme gelirken, burada da Erol Bulut ismi diğerlerine nazaran ön plana çıktı.

        7

        Dalic, Hırvatistan'da görevine devam etmeyi planlarken, kariyer gelişimi, baskı ortamında çalışma, oyun stili gibi kriterler açısından Nenad Bjelica ismi Erol Bulut ve Razvan Lucescu'ya oranla ağır bastı.

        8

        Ayrıca bu iki ismin devam eden sözleşmelerinin olmasına karşılık Nenad Bjelica'nın koronavirüs salgını sonrası Dinamo Zagrep'ten ayrılması da Hırvat ismi şartları kabul eden teknik direktörler arasında en favori isim konumuna getirdi.

        9

        Hatta Nenad Bjelica'yı İstanbul'a getirip, görüşmeleri burada sürdürmek isteyen Fenerbahçe kanadı kısıtlamalar sebebiyle bu planını hayata geçiremedi.

        10

        Teknik direktör operasyonunu yürüten isim olan başkan Ali Koç'un yabancı teknik direktör konusundaki tavrı net olsa da mevcut kısıtlamalar bu konuda soru işaretleri yaratıyor.

        11

        Uçuşların yasak olduğu bu dönemde Nenad Bjelica'yı İstanbul'a getirmenin yollarını arayan Sarı-Lacivertliler, Hırvat hocanın İstanbul'a gelmesi halinde dahi karantina sürecine girecek olması nedeniyle net karar vermiş değil.

        12

        Türkiye'de çalışma izni olan futbolcular ve Türk vatandaşları şu süreçte ülkeye dönüş yapabiliyor olsa da Bjelica'nın sonuç itibariyle sadece görüşmek için gelecek olması işleri zorlaştırıyor.