Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Galatasaray ile Akhisarspor 14. maça çıkıyor Cimbom Akhisarspor'a İstanbul'da yenilmiyor - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray ile Akhisarspor, Süper Lig'de yarın 14. kez karşı karşıya gelecek.

        Ege temsilcisinin Süper Lig'e yükselmesiyle başlayan rekabette geride kalan 13 maçtan 11'ini Galatasaray, 2'sini Akhisarspor kazandı.

        Sarı-kırmızılıların 36 golüne, yeşil-siyahlılar 15 golle yanıt verdi.

        Sezonun ilk yarısında yapılan maçta Akhisarspor evinde 3-0 galip geldi.

        İstanbul'da yapılan 6 lig maçını da kazanan Galatasaray, 24 gol atıp 6 gol yedi.

        Öte yandan, iki takım bu sezon başında TFF Süper Kupa maçında karşılaştı. Konya'daki müsabakanın normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlandı. Ege temsilcisi seri penaltı atışları sonucu kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

        Ligde son 8 maçta 3 puan vermedi

        Ligde son olarak dış sahada Beşiktaş’a mağlup olan sarı-kırmızılılar, bu müsabakadan sonra rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Ligde 8 maçtır yenilmeyen Aslan, 5 kez galip gelirken, 3 kez de berabere kaldı. Bu süreçte Aslan, Sivasspor, Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor ve Kasımpaşa’yı mağlup etti, Ç. Rizespor, Başakşehir ve Alanyaspor ile berabere kaldı.

        Aslan evinde 30 maçtır yenilmiyor

        Galatasaray, Süper Lig’de Türk Telekom Stadyumu’nda rakiplerine yenilmiyor. Sarı-kırmızılılar, ligde rakipleri ile oynadığı 30 müsabakada rakiplerine 3 vermedi. Aslan söz konusu maçlarda 25 galibiyet elde ederken, 5 kez de berabere kaldı. Cimbom, Süper Lig’de sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olmuştu.

        Ligin en golcü takımı Galatasaray

        Galatasaray, ligde geride kalan 22 haftada attığı 45 golle bu alanda zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Nijeryalı fubolcu Henry Onyekuru attığı 9 takıma en çok katkı yapan futbolcu olarak bulunuyor. Devre arasında takıma katılan Mbaye Diagne ise ligde 21 golle krallık yarışında ilk sırada bulunuyor. Diagne sarı-kırmızılı forma ile 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

        Sezonun ilk maçı Akhisar’ın

        İki takım bu sezon ilk defa TFF Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanan mücadelenin 90 dakikası Yevhen Seleznyov ve Eren Derdiyok’un golleri 1-1 berabere bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca atılan penaltı atışları sonucunda Akhisarspor kupayı müzesine götürdü.

        Mariano ve Linnes sınırda

        Galatasaray'da iki futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Mariano ile Martin Linnes, Akhisar karşılaşmasında sarı kart görmesi durumunda 24. haftada deplasmandaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında cezalı duruma düşecek.

        Düdük Suat Arslanboğa’da

        Galatasaray - Akhisarspor mücadelesini hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa’nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve İsmail Şencan yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Zorbay Küçük görev alacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ