Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Kasımpaşa maçının yazar yorumları! Falcao'nun performansı... - Galatasaray Haberleri
        1

        ERCAN TANER: La Liga'yı yıllarca anlattım. Messi, Ronaldo derken hüzünlü ülke Kolombiya'nın en önemli ismi Falcao, Atletico Madrid forması ile harikalar yaratıyordu. Bir kaplan gibiydi. Her atakta başroldeydi. Karambollerde bir ayak veya bir kafa uzanıyor ve golü atıyordu. Falcao sonradan golcü olmamış. Doğumundan hemen sonra kulağına sen golcü olacaksın cümlesi fısıldanmıştı adeta. Ve onu şimdi ülkemde izliyorum.

        2

        Romantizmi bir yana bırakalım… İlk devre, ev sahibi beklenen baskıyı ortaya koyamadı. Kendi evinde ağır oynayan bir takım izledim. Galatasaray çok iyi oynamazken kaplan, Türkiye'de ilk golünü attı. Galatasaray forması altında attığı ilk golden sonra yüzünü görseniz. Sanki kariyerinin ilk golü gibiydi.

        3

        Binlerce taraftarının önünde ev sahibi, 60 dakika iyi oynamadı. Bu maçın hikayesi Falcao'ydu. Geri kalan anlar hafızalarda bir anı bırakmayacak. Yalnız Galatasaray iyi sinyaller vermiyor!

        4

        ERMAN TOROĞLU: Eğer Falcao'yu alıp oynatıyorsan, onu topla buluşturacaksın. Bunun için de ne yapman lazım; çok çabuk oynaman ve rakibin üzerine çabuk gitmen lazım. Galatasaray maşallah 3 ileri 2 geri oynuyor. Topu eveliyor geveliyor, neymiş topla fazla oranda oynamışlar!

        5

        Falcao'yu tartışmaya gerek yok. Kumaşı belliydi. Çok iyi oyuncu, çok da çabuk. Ayrıca çok seri karar verebiliyor. İyi hareket de yaptı. Ne zaman yaptı, top gelince. Defansın neresine girip çıkacağını iyi biliyor.

        6

        Nitekim bir pozisyonda deparı zamanında attı, ofsayta yakalanmadan pozisyona girdi ama kaçırdı. Ama Falcao gol atacaksa Galatasaray'ın topu daha çabuk getirmesi lazım. Galatasaray'ın arka tarafından top çok ağır oyuna giriyor.

        7

        LEVENT TÜZEMEN: Falcao'nun kartvizitinde 'büyük golcü' yazıyor ama Kolombiyalı yıldız bir santrforun nasıl pozisyon aldığını nasıl boş koşu yaptığını rakip savunmaların önünde nasıl duvar olup arkadaşlarına pas dağıttığı ders olmalı.

        8

        Falcao'nun hızlı hareket edip hızlı düşünmesine Galatasaraylı oyuncular ağır oynadıklarından dolayı ayak uydurmakta zorlanıyorlar...

        9

        ŞANSAL BÜYÜKA: Falcao eli belinde rakip ceza alanı içinde bekleyen “beleşçi” golcülerden değil... Geziyor, ekiyor, biçiyor... Rakip ceza alanına da giriyor, savunmasına yardım etmek için kendi ceza alanına da...

        10

        Rakip yarı alanda sağa, sola, ortaya, her yeri dolaşıyor. Bencil değil, takım oyununa saygılı... Bu kadar hareketli santrfor olunca, elbette rakip savunmanın “yerleşik düzeni” de bozuluyor.

        11

        Üstelik Monaco da tiyatro kıvamında maç izleyen 3 bin seyirci önünde oynarken, Aslantepe’de 50 bin duygulu, tutkulu taraftar önünde oynayacak. Galatasaray’ın uğraştığına değdi, çok iş yapar.

        12

        ALİ ECE: Falcao gerçekten de Galatasaray’a gelmeyi çok istedi ve geldi. “Golcü şansı”nın da yardımıyla ilk maçtan golünü atıp Metin Oktay selamını çaktı. Gomis’in ayrıldığı gün, Galatasaray’ın en önemli eksiği net bir garanti santrfordu.

        13

        Diagne belki kötü bir son vuruşçu değildi ama çok hareketsiz ve topa gitmek yerine topu ayağına bekleyen bir oyuncuydu. Diagne’nin gitmesine ve Falcao’nun gelmesine rağmen Galatasaray, Kasımpaşa karşısında maçın çoğunda Diagne varmış gibi oynadı. 33’te Falcao’nun takım arkadaşlarını prese çağırdığı an bunun özetiydi.

        14

        UĞUR MELEKE: Nzonzi adaptasyon sürecinde. Muhtemelen ilk 11 başladığına kendisi de şaşıran Lemina sahada 30 dakika kalabildi. Ki Lemina’nın 2019 yılında toplam oynadığı futbol 136 dakikaydı zaten. Milli takımla zaten bir yıldır maça çıkmadı.

        15

        Southampton’da da hem karın kası sakatlığı, hem de Hasenhüttl’la yıldızının barışmaması sonucu 2019’da sadece 3 maça çıkmıştı Gabonlu. Lemina’nın yerine giren Ömer ve Belhanda’nın iyi futboluna Falcao’nun arzusu eklenince, 3 puana yetti dün.