Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray savunmada Luyindama ve Marcao ile ikinci bahar yaşıyor! - Galatasaray Haberleri

        Son şampiyon Galatasaray sezona Serdar Aziz ve Maicon tandemiyle başlamış, Jason Denayer transfer edilemezken şapkadan Ozan Kabak çıkmıştı. Ligin ilk yarısının genelinde Ozan Kabak - Serdar Aziz tandemiyle oynayan sarı-kırmızılılarda Serdar'ın zaman zaman yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle Maicon ve Ahmet Çalık da forma şansı bulmuştu.

        DEVRE ARASINDA TRANSFER OPERASYONU!

        Ligin ilk yarısındaki 17 maçta tam 21 gol yiyen Galatasaray, devre arasında savunma hattını yenilerken yediği gol sayısını da değiştirdi. İlk devreyi 29 puanla beşinci sırada tamamlayan Galatasaray'da ilk yarı savunma hattını oluşturan futbolculardan Ozan Kabak, 11 milyon avroluk rekor bedelle Almanya'nın Stuttgart takımına transfer oldu. Teknik direktör Fatih Terim'in kararıyla kadro dışı bırakılan Serdar Aziz, Fenerbahçe'yle sözleşme imzalarken, Brezilyalı futbolcu Maicon ise Türkiye ve Avrupa'da transfer döneminin bitmesinin ardından şubat ayı başında Suudi Arabistan'ın El Nasr Riyad takımına kiralandı.

        REKLAM

        Bu futbolcuların yerine Belçika Ligi'nden Christian Luyindama, Portekiz Ligi'nden Marcao alındı. Ayrıca Bursaspor'un sakatlığı nedeniyle yollarını ayırdığı Emre Taşdemir ile de sözleşme imzalandı.

        17 haftada toplamda 21 gol yiyen ve kalesinde maç başına 1,23 gol gören sarı-kırmızılılar, savunma hattını yenilemesinin ardından ise aradan geçen 14 haftada sadece 8 gol yedi! Sarı-kırmızılılar ayrıca maç başına yediği gol sayısını 0,5'e çekti. Galatasaray bu süreçte Ankaragücü, Göztepe, Akhisarspor, Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Atiker Konyaspor ve son olarak Beşiktaş mücadelelerinde kalesini gole kapadı.

        MUSLERA'NIN PERFORMANSI DA YÜKSELDİ!

        Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Muslera, son haftalardaki yükselen grafiğini Beşiktaş derbisinde de sürdürdü. Uruguaylı eldiven Süper Lig'de kalesine gelen son 11 isabetli şutta gole izin vermedi! Bu sezon ligde 31 maçın tamamında oynayan Muslera ligin ikinci yarısında ise kalesini tam 7 maçta gole kapadı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ