Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Gazeteci yazar Alper Uruş ve Ayşe Tükrükçü'ye "Altın Kalem Ödülü" Hayatsız Kadın Ayşe romanıyla Altın Kalem Ödülü verildi

        Book Culture Art Time's tarafından, popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri taçlandırmak ve onları edebiyatseverlerle buluşturmak amacıyla düzenlenen "Altın Kalem Ödülleri", dün gece İstanbul'da sahiplerine sunuldu.

        "YAZARLARIMIZI ONORE EDİYORUZ"

        Kültür, sanat ve medya dünyasından önemli isimlerin katıldığı, Beykoz'daki Mihrabat Korusu'nda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan organizasyonun komite başkanı Yazar Serra Erdoğan, kitap okuma alışkanlığı olmayan bir topluma bu alışkanlığı kazandırmak için atılmış bir adım olduğunu belirtti.

        REKLAM

        "ESERLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULAMIYOR"

        Erdoğan, “Popülist kültürün edebiyata yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi ‘eser ne olursa olsun önce isim’ ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamakta. Altın Kalem Ödülleri etkinliğimizde, başarılı eserler ortaya koyan yazarlarımızı ağırlayıp onları onore ediyoruz” dedi.

        "AYŞE" ROMANINA İKİ ÖDÜL VERİLDİ

        Edebiyatımıza katkı sağlayan isimlerin ödül aldığı törende eski bir hayat kadını olan ve bugün evsizlerle, ötekileştirilenlere Hayata Sarıl Lokantası'yla hizmet veren Ayşe Tükrükçü'ye, "Yaşayan roman kahramanı" dalında; Tükrükçü'nün hayatını ve yaşadığı zorlukları, "Ayşe" ismiyle kitaplaştıran gazeteci Alper Uruş'a "roman" dalında ödül verildi.

        "DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

        Törenin ardından Ayşe Tükrükçü, "Her gün, evsiz, ötekileştirilen 60 kişiyi, Hayata Sarıl Lokantası'nda ağırlıyoruz. Bize destek veren herkese ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Sizden çok daha zor durumda olan insanlar olduğunu ve onlara sahip çıkmamız, destek olmamız gerektiğini lütfen unutmayın" dedi.

        "ZİFİRİ KARANLIK BİR HAYATTAN BUGÜNE"

        Alper Uruş ise şunları söyledi: "Biz Ayşe ile 2007 yılında tanıştık ve 2008'de kitabımızı tamamladık. Ülkemizin her kadını azimli ve güçlüdür; ancak Ayşe, azmin, kararlılığın ve cesaretin sembolü, vücut bulmuş halidir. İyi ki 15 yıl önce bu dostluk kuruldu ve Ayşe, zifiri karanlık bir hayattan, aydınlık bir yaşama geçişi Türkiye'ye gösterdi. Beni ödüle değer gören edebiyatımızın emekçilerine teşekkür ederim."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ