Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Gecenin kazananı! Galatasaray - Antalyaspor maçı yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        MEHMET DEMİRKOL

        Lemina’nın savunma orta/saha Ömer ve Taylan’ın orta saha/hücum direnç ve bağlantılarına yaptıkları katkı Galatasaray’ı değiştirdi. Geçtiğimiz 16 haftada Galatasaray’da herhangi bir ikilinin başarısından bahsetmek mümkün değildi. Dün ise Marcao/Lemina, Marcao/Nagatomo, Taylan/Falcao, Mariano/Feghouli gibi işleyen ortaklıklardan kolaylıkla bahsetmek mümkün.

        2

        Konuk ekibin içinde bulunduğu durum kadroya alınmayan oyuncular gibi temel zorunları olsa da Galatasaray adına özellikle ilk yarıda işlerini bu sezon hiç olmadığı kadar iyi gittiğini söylemek mümkün. Seri bile iyiydi değil mi? Dün akşam Terim’in kerteriz alabileceği bir oyun nihayet sahnelendi.

        3

        Taylan yeni mi hazır oldu? Yoksa Terim yeni mi ikna oldu? Taylan ve Ömer’i ön plana çıkarmak doğru olur ama Lemina’yı unutmadan. Bu üç oyuncu hem dirençleriyle hem de oyuna yaptıkları katkıyla ön plana çıktılar.

        4

        2 gol moraldir. Ancak Falcao hâlâ yüzde 20’lerde. Bariz bir şekilde gücünün olmadığı görülüyor. Devre arası en çok o çalışmalı.

        5

        ERMAN TOROĞLU

        Avrupa kupaları dahil, Türkiye kupası da dahil, lig dahil bu yıl Galatasaray'ı ilk defa ilk 45 dakikada doğru futbol oynarken seyrettim. Bütün futbolcular birbirine yardım ettiler. Sahada kaçak dövüşen yoktu. Herkes diğerinin açığını kapattı. Ağır zemine rağmen fizik olarak ayakta kaldılar. Skor 3-0 oldu.

        6

        İkinci yarı yarım saat Galatasaray rölantiye aldı. Bu fizik noksanlığından mı, yoksa psikolojik olarak mı bunu ikinci yarıda göreceğiz.

        7

        Dün gece Galatasaray'da kötü oynuyor dediğim veya iyi mücadele etmiyor dediğim futbolcu yok. Diyeceksiniz ki; 'Yahu rakip zayıf Antalyaspor'. İyi güzel de bu Galatasaray'ın bu sene çok zayıf takım karşısında ne rezalet futbol oynadığın gördük, yaşadık. Antalyaspor'dan daha kötü futbol oynayan takımlara karşı ne fiyasko futbol oynadılar, izledik.

        8

        Şimdi devre arası. Futbolcu alım satımı ile takım bir şeyler yapabilir. Ama sorun futbolcu alım satımı değildir. Takım olmaktır. Galatasaray bunu yapabilirse ikinci yarı lige renk katar.

        9

        Hakem bence iyi maç yönetti. Biraz daha pişerse bence iyi olacak. O eski kaşar abilerini gördükten sonra bu tip hakemler nur nimetlik geliyor.

        10

        NOT: Türk Telekom Stadı'nın zemini bayağı kötü. Bu kadar yağmurda bile eğer bu hale geliyorsa demek ki Dursun Özbek'in koyduğu hacizlerden olsa gerek. Herhalde Galatasaray Yönetimi para bulamadığı için, paralar hacizde olduğu için bu sahaya bakamadı.

        11

        AHMET ÇAKAR

        Galatasaray, önemli sorunlarla uğraşırken rakipleri galibiyetler alıyor ve başta Fatih Terim olmak üzere tüm kadro tartışılıyordu. Terim hedef olarak sürekli Ocak'ı yani devre arasını gösterdi. Ve dün geceki 5 gollü galibiyet takımın hem puantaja tutunmasını sağladı hem de sezonun ikinci yarısına ciddi moral ve umut aşıladı.

        12

        İlk yarıda mükemmel bir Galatasaray izledik. Bazı oyuncular en iyi maçlarını oynadılar. Örneğin; Mariano... Falcao gollerini attı. Koşmayan, işini yapmayan hiçbir oyuncu yoktu. Pek tabii ki devreye 3 gollü bir galibiyetle girdiler. Bu yarıda Feghouli'nin kaçırdıklarına bakarsak 45 dakika 5-6 farklı bir galibiyet de gelebilirdi.

        13

        Galatasaray ikinci yarı belli dönemler durdu. Asıl rahatsızlık veren olay bu dakikalarda kalesinde verdiği pozisyonlar. Antalyaspor öyle beceriksiz ve öyle yetersiz bir takımki bu pozisyonları cömertçe harcadılar bile diyemiyorum çünkü ne yaptıkları belli olmadı.

        14

        Dün gecenin kazananı Taylan Antalyalı... Genç oyuncu golleriyle geldi. Falcao, fizik olarak hazır olmasa da ceza alanı içinde tek vuruşu en iyi yapan oyunculardan biri. Yanlış anlaşılmasın Türkiye'nin değil belki de Avrupa'nın en iyilerinden biri.

        15

        Sonuçta Galatasaray için sezonun ilk yarısı kötü geçti ama son maçta birçok şey toparlandı. Bazı oyuncular kazanıldı, bazı oyuncular kıpırdamaya başladı. Özellikle Falcao, sezonun ikinci yarısında hazır olursa Galatasaray yine çok iddialı hale gelir.

        16

        Hakem için kolay maçtı. Fazlaca tartışılan pozisyon yoktu. Abdulkadir Bitigen de bana göre mükemmele yakın bir maç yönetti.

        17

        LEVENT TÜZEMEN

        Galatasaray takımını ilk kez bu kadar birbirine yardım ederek oynarken gördüm. Muslera'dan tutun da Falcao'ya kadar bütün oyuncular "biz" anlayışı ile mücadele ettiler.

        18

        Kazanma coşkusu, isteği, enerjileri ve tempoları üst düzeyde idi. Skorun büyüklüğünü abartmak eksik kadro ile sahada yer alan Antalyaspor adına haksızlık olur.

        19

        Ancak Galatasaray'ın göze çarpan en önemli özelliği kanatlardan hızlı ve etkili hücum etmesiydi. El freni Babel oynamayınca Nagatomo-Ömer ikilisi soldan rakibe nefes aldırmayan hücum bindirmeleri yaptı.

        20

        Galatasaray takım halinde enerjik olup, Antalyaspor'a önde baskı yapınca Mariano da gecenin yıldızlığına adını yazdırdı. Mariano'yu gönderme konusunda Terim bir kez daha düşünmeli. Önünde yardıma gelecek bir oyuncu yer aldığında Brezilyalı sağ bekin performansı da dün geceki gibi artacaktır. Çünkü Mariano öyle akıllı ve etkili bindirmeler yaptı ki savunma çaresiz kaldı.

        21

        Sahanın her yerine basan Lemina kritik müdahaleleri ile büyük alkış aldı. Falcao'nun kartvizitinde şöyle yazıyor: Topu bana getir, sana hediyeni gol olarak vereyim. Maç eksiğini tamamlamış, fizik olarak güçlenmiş bir Falcao ikinci yarı Galatasaray'ın gol yollarındaki en etkili silahı olur.

        22

        Geçen sezon şampiyonlukta büyük payı olan Feghouli'nin performansı hızla yükseliyor. Cezayirli, hırsını çalışkanlığı ile birleştirdi; son vuruşlarda dikkatli olamadığı için 3 net golü kaçırdı.

        23

        Taylan Antalyalı'nın şaşaalı bir stili yok. Ama tam bir görev adamı, çok çalışıyor, iyi mücadele ediyor, rakiple boğuşuyor, top çalıyor, hücuma çıkıyor ve savunmaya da yardıma geliyor. Üçüncü golü ben Taylan'a yazıyorum.

        24

        Galatasaray kendine oynayan, maçı maçına uymayan Belhanda'yı hiç aramadı. Terim, Belhanda'yı oynatmamakta çok haklıydı. Belhanda oynasaydı belki de Galatasaray öne bu kadar çabuk ve etkili gidemezdi.

        25

        İLKER YASİN

        Hocanın dün maça başlarken iki veteran Belhanda ve Babel’i kulübede tutması, ligin devre arasında çok kökten hamleler yapacağının işaretiydi. Mesaj yerini bulmuş G.Saraylı futbolcular özellikle ilk yarıda kendi kimliklerine bürünmüştü.

        26

        Peki neden 17. haftayı bekledi bu takım? 16 maçta 18 gol atabilen G.Saray dün geceye nasıl beş gol sığdırdı? Bu takımı uyandıran, ayağa kaldıran neydi, yoksa Terim büyü mü yaptı? Yani G.Saray dün akşam yaptığını geride kalan 16 haftada niye yapamadı?

        27

        Falcao tam hazır değil. Dün attığı iki gol onun için önemli. Fizik olarak güçlendiği ve maç eksiğini giderdiği anda çok gol atacak gibi. Ve hemen gerisinde oynayan dinamik, genç Taylan hareketli oyunuyla, rakip savunmanın dengesinin bozulmasında dün çok başarılıydı.

        28

        İkinci yarı kronik G.Saray hastalığı başladı. İlk yarı harcanan müthiş efor futbolcuları yormuş ve yağmurdan ağırlaşan sahada 3-0’ı bulan G.Saray oyuncularının tempoyu rölantiye almasına neden olmuştu. Sahanın en iyi isimlerinden biri lemina’ydı. Özellikle ikinci yarı defans hamlelerinde çok başarılıydı.

        29

        Lemina ve Seri böyle oynarsa, Falcao’nun yanına bir partner alınırsa orta alana mesafe kat eden görüş açısı geniş bir virtüöz bulunursa G.Saray şampiyonluk potasının asla dışında kalmaz. Dünkü futbolu görünce sormamak mümkün değil, 16 hafta neredeydiniz?

        30

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ