Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Gigi Hadid, Twitter hesabını sildi: Nefret ve bağnazlığın çöplüğü! - Magazin haberleri
        1

        Elon Musk ve Twitter'ın eski patronları arasında nisan ayından beri devam eden çekişmeli satış anlaşması, geçen haftalarda sonuçlanmıştı. Olaylar, tarafların mahkemelik olmasıyla başka bir boyuta taşınmış ve birçok kişi Musk'ın platformu satın almayacağını düşünmeye başlamıştı.

        2

        Elon Musk ise mahkemeden önce davranmış ve imzayı atarak Twitter'ın resmen sahibi olmuştu. İş insanı, satın almanın gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra da 'Mavi tik' yani onaylanmış/doğrulanmış hesaplardan 8 dolar ücret alınacağını duyurmuş ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

        3

        TWITTER HESABINI SİLDİ

        Bir süredir dünya gündemini meşgul eden bu olayların ardından Gigi Hadid, Twitter hesabını sildi. 27 yaşındaki model, Instagram üzerinden yaptığı duyuruda, insan hakları birimi üyeleri de dahil olmak üzere Twitter'daki toplu işten çıkarmalar nedeniyle hesabını kapattığını söyledi.

        4

        "NEFRET VE BAĞNAZLIĞIN ÇÖPLÜĞÜ!"

        Konuyla alakalı açıklamada bulunan Hadid, "Uzun zamandır ama özellikle de yeni yönetimiyle Twitter, git gide daha fazla nefret ve bağnazlığın çöplüğü haline geliyor. İçinde bulunmak istediğim bir yer değil" ifadelerini kullandı.

        5

        HAYRANLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

        Platformda yer alan hayranlarından özür dileyen Gigi Hadid, hayranlarıyla İletişim halinde olmayı sevdiğini dile getirerek, "Buranın ne herkes için güvenli bir yer olduğunu ne de zarardan çok fayda sağlayacak bir sosyal platform olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

        6

        ÇALIŞANLAR İŞTEN ÇIKARILDI

        Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının ardından bir hafta geçtikten sonra, şirket çalışanlarının yarıya yakınını ani bir şekilde işten çıkarmıştı.

        7

        ESKİ SEVGİLİSİNİN HESABI SİLİNDİ

        Ayrıca Elon Musk'ın eski sevgilisi aktris Amber Heard'ün hesabı, Twitter platformunun satın almasından birkaç gün sonra silinmişti. Aktrisin '@realAmberHeard' kullanıcı adlı hesabının askıya alındığı ortaya çıkmıştı.

        Bazı sosyal medya kullanıcıları, eski eşi Johnny Depp'e karşı davasında yaşananların ardından bitmeyen tepkilere ara vermek isteyebileceğinden şüphelenirken, diğerleri bunun Musk ile bir ilgisi olup, olmadığını sorgulamıştı.

        8

        NE OLMUŞTU?

        2017 yılında Musk, aktör Johnny Depp’in eski eşi, oyuncu Amber Heard ile ilişki yaşamaya başlamıştı. Heard’den bir yıl sonra ayrılan Musk, "Gerçekten aşıktım ve kalbimi çok acıttı" itirafında bulunmuştu.

        Musk, adının Heard ile Depp'in olaylı davasında geçmesi üzerine yaptığı bir paylaşımda, "Umarım ikisi de hayatlarına devam eder. En iyi dönemlerinde olduklarında ikisi de inanılmaz insanlar" ifadelerine yer vermişti.

        9

        İFTİRA DAVASINDA KARAR

        Hollywood yıldızı Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki iftira davasında karar geçtiğimiz haziran ayında çıktı. Depp, eski eşinden 15 milyon dolar tazminat kazanmıştı. Johnny Depp de, Heard’e 2 milyon dolar tazminat ödeyecek.

        Fotoğraflar: AP, AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ