Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eşinden dayak yiyen kadın intihar etti

        Neşet KARADAĞ / ADANA/ HT GAZETE

        Eşinden yediği dayak sonucu bebeğini düşüren 28 yaşındaki Beyhan Diren, boşanma davası açarak ailesinin yanına yerleşti. Ancak girdiği bunalımdan kurtulamayan Diren, evde kendini asarak intihar etti. Genç kadının annesinin de 14 yıl önce aynı yöntemle yaşamına son verdiği öğrenildi

        Adana'nın Yüreğir Ilçesi Yavuzlar Mahallesi’nde yaşayan Beyhan Diren, 3 yıl önce evlenip Istanbul’a yerleşti. Ancak bir süre sonra kocasından şiddet görmeye başladı. Hamile olduğu dönemde de eşinin kendisini dövmesi üzerine karnındaki bebeğinidüşüren 28 yaşındaki Diren, 1 yıl önce boşanma davası açarak Adana’ya döndü ve ailesinin yanına yerleşti. Yaşadığı eziyet nedeniyle psikolojik tedavi görmeye başlayan Diren, iddiaya göre, iyileştiğini düşünüp 3 ay önce ilaçlarını kullanmayı bıraktı. Ancak genç kadın, önceki gün akşam saatlerinde evde kimsenin olmadığı sırada yatak odasında kendini iple asarak yaşamına son verdi. Gece eve gelen baba Basri Diren, kızının cesediyle karşılaştı. Genç kızın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken polis soruşturma başlattı.

        DAHA ÖNCE DE DENEMİŞ

        Beyhan Diren’in evlenmeden önce de intihar girişimlerinde bulunduğu ancak başarılı olamadığı, o dönem tedavi gördükten sonra evlendiği belirlendi. Diren’in annesi Jale Diren’in de 2001’de iple kendini tavana asarak intihar ettiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ