Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da 2 polisin şehit edilmesini PKK üstlendi

        Şanlıurfa'nın Ceylanpınarİlçesi'nde, bugün 2 polis memuru, evlerinde başlarından tabancayla vurularak şehit edildi. Hayatını kaybeden polis memurlarının isimlerinin 24 yaşındakiFeyyaz Yumuşak ve 25 yaşındaki Okan Uçar olduğu belirlendi. Polis memurlarının susturuculu silahla enselerinden vurulduklarıbelirlendi. Şehit edilen 2 polis memuru için yarın Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek.

        PKK ÜSTLENDİ

        HPG'ye yakın bir internet sitesinde yapılan açıklamayla Ceylanpınar'da 2 polisimizin şehit edilmesi olayı PKK'lı teröristler tarafından üstlenildi. Saldırının Suruç'ta gerçekleşen patlamaya misilleme olarak sabah 06.00 sularında gerçekleştirildiği açıklandı.

        ŞEHİT OKAN ACAR

        ŞEHİT FEYYAZ YUMUŞAK

        OLAY

        CeylanpınarEmniyet Müdürlüğü'nde biri Terörle Mücadele Şubesi'nde diğeri Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli 2 polis memurunun bugün göreve gelmemesi ve telefonlarının da yanıt vermemesi üzerine arkadaşları evlerine gitti.

        Kepez Mahallesi'ndeki TOKİ'ye ait küme evlerine giden polisler, ev arkadaşı olan 2 meslektaşını başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş cesetleriyle karşılaştı.

        Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken,ŞanlıurfaValisi İzzettin Küçük de haber üzerine ilçeye gitti.

        Yetkililer, yapılacak otopsinin ardından polis Feyyaz Yumuşak'ın cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Niğde'ye, Okan Acar'ın cenazesinin de Kırşehir'e gönderileceğini söyledi.

        BALKONDAN MI GİRDİLER?

        Ceylanpınar'da polis memurlarının şehit edilmesi olayına ilişkin olay yeri inceleme ekipleri saldırganların ilk önce boş arazide oturup daha sonra evebalkondan girdikleri yönünde parmak izi ve delil çalışması yaptı.

        Bu sabah evlerinde şehit edilen polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak'ı şehit eden zanlıların evebalkondan girdikleri düşünülüyor.

        Evin kapısında herhangi bir zorlamanın bulunmaması ise bu ihtimali güçlendiriyor.Evde inceleme yapan Olay Yeri İnceleme ekipleribalkonkapısında ve korkuluklarında uzun süre parmak izi çalışması gerçekleştirdi.

        BOŞ ARAZİDE OTURUP BEKLEDİLER

        Ayrıca evin hemen önünde bulunan boş bir araziye de giden ekipler saldırganların burada oturduğu ve bekledikleri ihtimali üzerinde de duruyor.

        Polis ekipleri yapılan incelemenin ardından meslektaşlarını şehit eden kişi yada kişileri yakalayabilmek için geniş çaplı soruşturma başlattı. İHA

        SALDIRIYI YAPANLAR RASULAYN'A KAÇTI İDDİASI

        Sabah saatlerinden itibaren araştırmayı derinleştiren polis, hem elde ettiği bilgi, hem istihbarat çalışması, hem de PKK'nın üstlenmesinin ardından saldırıyı gerçekleştirenlerin 4 kişilik grup olduğunu saptadı.

        Polisin elde ettiği istihbarat bilgilerine göre, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi, sabahın ilk ışıklarıyla girdiği evde yataklarında uyuyan polisleri susturucu takılı silahlarla şehit etti ve ardından birkaç dakika mesafedeki sınır hattından geçerek PYD denetimindeki Suriye'nin Rasulayn İlçesi'ne gitti. (DHA)

        Ceylanpınar'da evlerinde şehit edilen polis memurlarının cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Cenazelerin araca yüklenmesi sırasında polis ellerini havaya kaldırarak görüntü alınmasını engellemeye çalıştı.

        Öte yandan şehit polislerin cenazeleri yarın Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ