Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Uzman Çavuş Yetkin Erşan GATA'da şehit oldu

        Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda yaralanmasının ardından tedavi altına alınan bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "08 Şubat 2016 Pazartesi günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 23 Şubat 2016 Salı günü saat 20.20'de şehit olmuştur.

        Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

        BABA EVİNDE YAS VAR

        Uzman çavuş Ersan'ın Hatay'ın Payas ilçesindeki baba ocağı yasa büründü.

        Şehidin acı haberinin verilmesinin ardından babaevinin bulunduğu Yıldırım Beyazıt Mahallesi Özkul Çolak Caddesi'ne Türk bayrağı asıldı. Baba Yusuf ve anne İlknur Ersan'ın Ankara'ya gitmeleri nedeniyle taziyeleri şehidin dayısı Süleyman Şengül kabul etti.

        Sur ilçesinde, 8 Şubat'ta düzenlenen operasyonda yaralanan Ersan'ın bekar ve bir yıldır uzman çavuş olduğu öğrenildi. Ersan'ın evin en küçük oğlu olduğu bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ