Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Soma'da gazdan etkilenen somalı madenciler hastaneye kaldırıldı

        Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren özel bir kömür ocağında işçiler gazdan etkilendi.

        Manisa'nın Soma İlçesi Enyez Mevkii'ndeki özel bir kömür madeninde, bugün saat 08.30'da meydana gelen komprosör arızası nedeniyle oksijen eksikliğine bağlı olarak işçilergazdan etkilendi.

        İşçiler baygın vaziyette hastaneye getirilirken, olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Şu ana kadar 3 işçinin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

        SAĞLIK DURUMLARI İYİ

        Rahatsızlanan ve hastaneye getirilen işçilerin sayısı 6'ya ulaştı.İşçiler Mustafa Yeniceköylü (25), Volkan Okdemir (37), Musa Erkut (33), Yakup Taş (25), Cihan Yılmaz (28) ve Tayfun Karadağ'a (22) oksijen tedavisi uygulandığı bilirtildi.

        Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İlker Çokboz, hastanelerine 6 işçinin getirildiğini, hiçbirinin hayati tehlikesi olmadığını, ayakta tedavilerinin yapıldığını, kontrolerinden sonra taburcu edileceklerini söyledi.

        Bu arada arızanın ardından yaklaşık 100 işçinin dışarı çıkarıldığı, daha sonra yapılan kontrollerde de yeraltında hiçkimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Madende üretim dururken, arızanın da giderilmesi için harekete geçildiği bildirildi.

        DHA

        İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ