Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te bulunan hücre evinde canlı bomba kendisini patlattı

        Yusuf KILIÇ/Müslim SARIYAR/GAZETE HABERTÜRK

        Gaziantep'te ’te bir hücre evine düzenlenen operasyonda, terör örgütü DAEŞ’in (DAEŞ) sözde emiri ve Türkiye eylem sorumlusu Yunus Durmaz, kendini patlattı.

        Durmaz parçalanarak ölürken, kardeşi Hacı Ali Durmaz üzerindeki bomba düzeneğini patlatamadan sağ ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleri, Şehitkamil İlçesi Çağlayan Mahallesi’ndeki terör örgütü DAEŞ’in hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında DAEŞ’in canlı bombası üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

        Terörist parçalanarak ölürken, bir terörist de üzerindeki düzeneği patlatamadan sağ olarak yakalandı. Kendini patlatan canlı bombanın DAEŞ’in Gaziantep sözde emiri Yunus Durmaz olduğu açıklandı. Parçalanarak ölen Yunus Durmaz, İçişleri Bakanlığı’nın çok aranan teröristler listesindeydi. Kırmızı listede aranan Durmaz’ın başına 4 milyon TL ödül konulmuştu.

        Parçalananterörist YunusDurmaz, AnkaraGarı saldırısınınemrini vermişti.

        DAEŞ’in sözde emiri ve Türkiye eylem sorumlusu olan Yunus Durmaz, 10 Ekim 2015 tarihinde 103 kişinin öldüğü Ankara Garı’ndaki saldırının emrini veren kişiydi. Yunus Durmaz ayrıca 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’da 5 kişinin öldüğü HDP mitingi, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta 34 kişinin öldüğü canlı bombalı saldırı ile 12 Ocak 2016’da İstanbul Sultanahmet’te 13 kişinin öldüğü saldırı ve 19 Mart 2016’da İstiklal Caddesi’ndeki 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların emrini verdiği iddiasıyla aranıyordu.

        Polisin operasyon yaptığı hücre evinde sağ olarak yakalanan teröristin de Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanlığı’nın ‘mavi liste’sinde olan Hacı Ali Durmaz da 1.5 milyon TL ödülle aranıyordu. Evde 2 çocuk ile Yunus Durmaz’ın eşinin de bulunduğu belirtildi.

        Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, “Sağ ele geçirilen teröristin ismi Hacı Ali Durmaz. Evde bir kadın ve 2 ile 3 yaşlarında çocuk da vardı. Sağ yakalanan terörist ve evdeki kadın, patlayıcıyı infilak ettiren kişinin Yunus Durmaz olduğunu beyan ettiler. Söz konusu kadın da Yunus Durmaz’ın eşidir” açıklamasını yaptı.

        Bu arada AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Gaziantep’te kritik Antalya maçı sürerken polis, kenti kana bulamak isteyen canlı bombayı evinde bastı, büyük faciayı önledi, şükürler olsun” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ