Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevinde ölü bulunan eski spiker Alp Buğdaycı'nın cenazesi toprağa verildi

        Hükümlü bulunduğu cezaevinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede 51 yaşında hayatını kaybeden eski spiker Alp Buğdaycı'nın cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

        Buğdaycı için Üsküdar'daki Şakirin Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namaza, Buğdaycı'nın annesi Nesrin ile kardeşlerinin yanı sıra aile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Anne Nesrin Buğdaycı ve çocukları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

        Alp Buğdaycı'nın avukatı Haydar Yalçınoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alp Buğdaycı ve Metin Kaçan'ın, Güneş K. davasında avukatlığını yaptığını belirterek, davanın 18 yıl sürdüğünü söyledi.

        Dava sürecinde Buğdaycı ve Kaçan aleyhinde binlerce köşe yazısı yazıldığını belirten Yalçınoğlu, şunları kaydetti:

        "Yazıların hepsi bunları linç eder vaziyetteydi. 'Bunlar sapık, tecavüzcü, katil ruhlu insanlar. Bunlar bu toplumdan tecrit, yok edilmeli' gibi yazılar yazdılar. Bu iki insanın hayatını kendi içerisine hapsettiler. Sokağa çıkamaz hale getirdiler. Metin Kaçan buna dayanamayarak hayatına son verdi. Tüm yazılar toplumsal linçti. Eğer ahlak hukukun yerini alacaksa o zaman yargılamaya gerek yoktur. Çünkü hukuk zaten ahlaka, töreye, kan davasına karşıdır. Bunları engellemek için vardır. Devam eden davada, 18 yıl boyunca bu insan büyük ızdırap ve acı içinde yaşadı."

        Kaçan ve Buğdaycı'nın suçsuz olduğunu savunan Yalçınoğlu, "Buna dayanamadılar. Alp'in davası kesinleşince zaten toplam 7 ay yatması gerekiyordu. 1,5 ay yattı. 5 ay kala bu olay yaşandı. Bu davadan iki cinayet çıktı." diye konuştu.

        Avukat Yalçınoğlu, bilirkişi raporlarında tecavüz olgusuna rastlanmadığının belirtildiğini ifade ederek, "Alp'in ölümü ile ilgili şüphelerim var. 3 ay sonra Adli Tıp Raporu sonucu açıklayınca ölümünün gerçek nedeni belli olacak. Savcılık bu konuda soruşturma yürütüyor." dedi.

        Buğdaycı'nın cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ