Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Alp Buğdaycı kimdir? Alp Buğdaycı Metris Cezaevi'nde ölü bulundu

        Kaldığı Metris Cezaevi'nde ölü bulunan Alp Buğdaycı kimdir? İşte Alp Buğdaycı'nın hayat hikayesi...

        ALP BUĞDAYCI KİMDİR?

        Alp Buğdaycı, 21 Temmuz 1964 tarihinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Türkiye'nin değişik şehirlerinde tamamlayan Buğdaycı, 1980 yılında ailesi ile birlikte İstanbul'a geldi. Lise eğitimini Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İşletme, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Marmara Basın-Yayın bölümünü bitiremedi ve bu okullardan atıldı.

        1982-1985’de birkaç ajansta, Ekonomi, Belediye, İçpolitika ve Adliye muhabirliği yaptı. 1986 senesinde haftalık bir dergide röportajlar yazdı.

        1989 yılında sınav yoluyla TRT’ye “Redaktör Spiker” olarak girdi ve gazetecilik mesleğine, sesi ve seslendirmeyi de ekleyerek devam etti. TRT radyolarında spikerlik yaptı. TRT1'de yayınlanan Gökkuşağı programını hazırladı ve sundu. Diyarbakır radyosuna sürgüne gönderildi.

        Televizyonu bırakıp Sinema-Tiyatro-Edebiyat çalışmalarına ağırlık verdi. 1996’da yayınladığı “Kan Sıcak Akacak” romanı, yayımından 1 hafta sonra, “halkın ar ve haya duygularını rencide ettiği” gerekçesiyle yasaklandı; 6 ay hapis cezasına çarptırıldı; cezası, “aynı suçu yeniden işlememek”, yani metni yayınlamamak kaydıyla, paraya çevrildi.

        2002-2005 yıllarında, özel bir seyahat ve kültür dergisinde yazılar yazdı; bu dergi için, Romanya, Bulgaristan, İran, Hollanda, Almanya, Ukrayna gibi ülkelere ve Türkiye’nin başta dağları olmak üzere birçok bölgesine uzun yolculuklar yaptı. Bütün bu yıllar içinde, değişik dergi ve gazetelerde, röportaj, makale ve denemeler yayınladı.

        Buğdaycı, 2001 yılında spikerlik mesleğine geri döndü. Seslendirme Sanatçısı olarak sürdürdüğü meslek hayatı boyunca belgesel, reklam, tanıtım ve TV programı seslendirdi. 2007 tarihli “Şehrin Arka Yüzü: Tarlabaşı” belgeselinin yönetmenliğini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ