Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 LYS-2 Fen Bilimleri soruları ve yorumları - Sınavınız nasıl geçti? | Sorularla ilgili yorumlar

        Üniversiteye geçiş için ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan LYS-2 saat 12.15'de sona erdi. Peki LYS-2 sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte fen bilimleri sınavı olan LYS-2 yorumları...

        Fizik, kimya ve biyoloji testlerinden oluşan LYS-2 sınavı saat 10.00'da başladı. Toplam 135 dakika süren sınav, tek oturumda tamamlandı.

        YURTTAN 2016 LYS-2 YORUMLARI

        Üniversite adaylarının katıldığı fen bilimleri alanında yapılan ve saat 10.00'da başlayan LYS-2, 12.15'de sona erdi. Sınav'dan sonra öğrenciler sorular hakkında yorumlarını dile getirdi. Genel olarak sınavın kolay olduğunu söyleyen öğrenciler en çok kimya bölümünde zorlandıklarını dile getirdi.

        LYS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

        LYS-3 EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-3 COĞRAFYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 FİZİK SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 KİMYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 BİYOLOJİ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 FRANSIZCA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 ALMANYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Bu arada sınavın soru ve cevaplarının basın ile paylaşılmayacağı, soruların telif hakkının ÖSYM'ye ait olduğu ve ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soruların görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı bildirildi.

        LYS-2 (FEN BİLİMLERİ) TAMAMLANDI

        Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan ve saat 10.00'da başlayan LYS-2, 12.15'de sona erdi.

        Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilen sınavda, başvuran 460 bin 362 aday ter döktü.

        Sınav tek oturumda uygulandı ve adaylara toplam 135 dakika süre verildi.

        Adaylara, LYS-2'de fen bilimleri fizik, kimya ve biyoloji testlerinde bulunan 30'ar soru için 45’er dakika cevaplama süresi verildi.

        Adaylar başvurularına göre, 25 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra yabancı dil alanındaki LYS-5; 26 Haziran Pazar günü ise edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3'e girecek.

        KAZA GEÇİREN ÖĞRENCİYİ SINAVA POLİSLER YETİŞTİRDİ

        Amasya'da Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giderken kaza geçiren ve emniyet kemeri sayesinde kazadan yara almadan kurtulan öğrenciyi sınava polisler yetiştirdi.

        Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın Suluova ilçesinden kent merkezine doğru yola çıkan Özcan Özdemir yönetimindeki 34 EF 457 plakalı otomobil, Göllü Bağları mevkiinde kontrolden çıkıp taklalar atarak yol kenarına savruldu. Hurdaya dönen otomobildeki sürücü Özcan Özdemir ile oğlu Berat ve kızı Öznur, taktıkları emniyet kemeri sayesinde kurtuldu. Baba ile kolundan yaralanan oğlu ve LYS'ye girecek olan kızı, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Berat Özdemir'ın tedavisine devam edilirken, doktorların kontrolünün ardından günlerdir beklediği sınav öncesi yaşadığı kazaya rağmen soğukkanlılığını kaybetmeyen Öznur'un yardımına sınavın başlamasına dakikalar kala Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri yetişti. Polisler, genç kızı sınava gireceği Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne kadar götürdü.

        "ÇOCUKLARIN HAYATI BİR SINAVLA ŞEKİLLENMEMELİ"

        Çocuklarının içeride, kendilerinin de dışarıda ter döktüğünü ifade eden bir baba, her öğrencinin başarılı olmasını istediğini söyleyerek, herkesin istediği yere gelmesi temennilerinde bulundu. Ayrıca veliler, çocuklarının hayatlarının bir sınav ile şekillenmemesi gerektiğini, buna bir çözüm yolu bulunmasını istediklerini bildirdi.

        Sınavdan çıkan öğrenciler ise genel olarak sınavın kolay olduğunu, en çok kimya bölümünde zorlandıklarını ifade etti.

        ALINAN ÖNLEMLER DİKKAT ÇEKTİ

        Saat 09.30'dan itibaren de öğrenciler sınav merkezlerindeki sınıflara alınmaya başlandı. Gerekli belgeleri tek tek inceleyen görevliler, ayrıca yasak olduğu önceden açıklanan aksesuarlar ile elektronik malzemelerin de içeriye alınmasına izin vermedi. Bazı öğrenciler evraklarındaki eksikliklerden dolayı sınava girme haklarını kaybettiği için geri dönmek zorunda kaldı. Saat 10.00'da sınavın başlamasından sonra ise, görevliler, aileleri çocukları için sessiz olmaları konusunda uyardı.

        ÖĞRENCİLER DİDİK DİDİK ARANDI

        Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS maratonunda LYS-2'ye girecek adaylar, sabahın erken saatlerinde aileleriyle okulların önünde toplandı. Sınav saatinin yaklaşmasıyla öğrenciler, girişteki polisler tarafından tek tek arandı. Tepeden tırnağa arananan öğrencilerin su, kimlik ve sınav giriş belgeleri dışında bir şey sokmasına izin verilmedi. Öğrenciler sınıflarda ter dökerken, aileleri de dışarıda onlar için Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Polis ekipleri de sınav yapılan okulların çevresinde gürültü yapılmasına karşı önlem aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ