Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir Adliyesi yakınında patlama

        İzmir'de Bayraklı ilçesindeki adliye binası yakınlarında akşam saatlerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda, 1 polis memuru ve 1 adliye çalışanı şehit olurken, 2 terörist ölü ele geçirildi.

        Adliye binasının C girişindeki polis kontrol noktası önüne yaklaşan bomba yüklü aracın polis tarafından durdurulmak istenmesi üzerine araçtan inen teröristler kaçmaya çalıştı.

        Teröristlerin bıraktığı araçta patlama meydana gelmesinin ardından çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

        Saldırıda, 1 trafik polisi ile 1 adliye çalışanı şehit oldu. Yapılan incelemeler sonucunda üçüncü terörist ihtimalinin olmadığı anlaşıldı

        İzmir Valisi, saldırıyı PKK'nın yaptığının değerlendirildiğini belirtti. Vali, teröristlerin öldürülmesinin ardından 2 kalaşnikof, 8 roketatar, 8 el bombası bulunduğunu söyledi.

        Saldırıyla ilgili, 1 başsavcı vekili, 3 savcı soruşturmada görevlendirildi.

        Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kaçan teröristin ikiz kulelere doğru kaçtığını ve operasyonun sürdüğünü belirtti.

        1 TRAFİK POLİSİ, 1 ADLİYE ÇALIŞANI ŞEHİT OLDU

        Saldırıda Fethi Sekin isimli trafik polisi ile 1 adliye çalışanı şehit oldu. Şehit olan adliye çalışanının Musa Can isimli şahıs olduğu öğrenildi. 8 yaralının tedavisi ise sürüyor.

        İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

        İzmir Adliyesi önündeki terör saldırısına ilişkin şüpheli 2 kişi gözaltına alındı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Adliyesi önünde gerçekleşen terör saldırısının ardından yürütülen çalışmalarda İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus timleri, şüpheli 2 kişiyi yakaladı.

        Şüpheliler emniyete götürüldü.

        Bu arada polis ekipleri, adliye yakınlarında kontrollü patlatılan otomobilin, teröristlerin saldırı sonrası kaçmak için önceden hazırladıkları araç olabileceği üzerinde duruyor.

        Şehit polis Fethi Sekin
        Şehit polis Fethi Sekin

        ÜÇÜNCÜ TERÖRİSTE RASTLANMADI

        Saldırı sonrası çevredeki güvenlik kameraları incelemeye alındı. Olayın öncesi ve sonrasındaki görüntüleri inceleyen polisin, üçüncü bir teröriste rastlamadığı, saldırganların 2 kişi oldukları kanatine varıldığı belirtildi. Bu arada kontrollü olarak patlatılan ikinci aracın da teröristlere ait olduğu, içerisinde patlayıcı izine rastlanmayan otomobilin olay yerinden kaçmak için yedek olarak getirildiği anlaşıldı.

        KAMYONET ARANIYOR

        İzmir Adliyesi'ndeki patlamayla bağlantısı olabileceği ileri sürülen şüpheli bir kamyonetin (45 YA 9402) Manisa'ya gittiği yönündeki bir ihbar, polisi alarma geçirdi. İzmir-Manisa Karayolu'nun Kuvay-ı Milliye Anıtı karşısında sıkı güvenlik önlemleri alan polis, İzmir yönünden gelen bütün araçları sıkı kontrolden geçirirken, üst araması da yaptı.

        SALDIRIDA YARALANANLARIN İSİMLERİ

        İzmir'de bir polis ve bir memurun şehit olduğu terör saldırısında yaralananların isimleri belli oldu.

        İzmir Adliyesi mevkiinde saat 16.00 sıralarında meydana gelen terör saldırısında polis Fethi Sekin ve zabıt katibi Musa Can şehit oldu. Yaralıların ise isimleri belli oldu. Hain saldırıda yaralı olanların isimleri ise şöyle:

        "Polis memurları Mehmet Ali Gökçe ve Oğuzhan Batuhan Atik, avukat Bülent Karagöz, avukat Cansu Güler, avukat Gökhan Mertol, avukat Feride Karamıkoğlu ve vatandaşlar Nadire Ayçiçek, Sibel Avcı ile Ersoy Kaya."

        Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi.

        YARALILAR HAKKINDA AÇIKLAMA

        İzmir Valisi Erol Ayyıldız, terör saldırısında hastanelere kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

        Şehit polis memuru Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Ayyıldız, "Olaydan sonra hastanelere kaldırılan yaralılarımızın tedavileri devam ediyor. Hayati tehlikesi bulunan herhangi bir yaralımız yoktur. Gerekli soruşturma İzmir Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir." dedi.

        Öte yandan saldırının yaşandığı bölgede zarar gören ve aralarında polis araçlarının da olduğu yaklaşık 10 araç incelenmek üzere çekicilerle götürüldü.

        SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

        Saldırının nasıl gerçekleştirdiğini anlatan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Bayraklı adliyesinin önünde bir araç geçerken, polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışmada, teröristlerin kaçma esnasında bombalı aracın patlatılarak ve bunun sonucunda da maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu." dedi

        GİTAR KILIFINDA SİLAH!

        Etkisiz hale getirilenteröristlerden birinin yanında gitar kılıfı tespit edildi. Gitar kılıfının içinde başka silahların da bulunduğu öğrenildi.

        NEŞET DİŞKAYA / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        TERÖRİSTLERİN ÜSTÜNDEN ÇIKANLAR

        İşte saldırıyı gerçekleştiren teröristlerinüstünde ele geçirilen mühimmatlar...

        BANTLI ŞARJÖRLER DİKKAT ÇEKTİ

        Çatışmada öldürülen teröristin kullandığı kaleşnikof silahındaki şarjorlerin ters bantlandığı görüldü. Şarjör değiştirirken vakit kaybetmemek için kullanılan bu yöntemi Reina katliamını gerçekleştiren terörist de uygulamıştı. (HABERTURK.COM)

        Harita

        GEÇİCİ YAYIN KISITLAMASI

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi. Geçici yayın kısıtlamasının, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsadığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ