Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fatih'teki bavul cinayetine ağırlaştırılmış müebbet istendi

        İstanbul Fatih'te Özbekistanlı Dildora İnomova 'yı öldürüp bavulla çöp konteynerine attığı iddiasıyla tutuklanan Yılmaz Yavuzaslan hakkında, tasarlayarak kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın aktardığı bilgilere göre, Fatih Aksaray'da, Özbek uyruklu 35 yaşındaki Dildora İnomova'yı öldürüp, cesedini bavulla çöpe konteynerine iddiasıyla tutuklanan Yılmaz Yavuzaslan hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "tasarlayarak kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamesi, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen Yılmaz Yavuzaslan'ın yargılanmasına Eylül ayında başlanacak.

        SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ

        Fatih Aksaray'da, kağıt toplayan bir kişinin çöp konteynerini karıştırırken bir çuval içerisinde bavuldan çıkan cesedin, dövüldükten sonra vücudunun 4 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü, cesedinin bavula sığması için, ayaklarından ellerinden ve boynundan ikiye katlanacak şekilde paket ipiyle bağlanmış olarak tespit edilmişti. 30-35 yaşlarındaki cesedin, yabancı uyruklu Dildora İnomova olduğu tespit edilmişti.

        İnomova'nın cep telefonu kayıtları ve güvenlik kamerası görüntülerinin izini süren polisler cinayet zanlısı Yılmaz Yavuzaslan'ı, Kumkapı'daki bir kahvehanede kağıt oynarken gözaltına almıştı.

        Yavuzaslan emniyette, cinayeti itiraf etmiş, öldürdüğü kadının kendisine şantaj yaptığını ileri sürmüştü. Katil zanlısı Yavuzaslan ifadesinde, " ‘Karından ayrılmazsan, resimlerimizi eşine yollayacağım' diyerek beni tehdit etti. Ben de onu günlük kiralık bir eve götürdüm, önce meyve bıçağı ile çeşitli yerlerinden bıçakladım. Sonra bir iple boğarak çuvala koydum" diye ifade vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ