Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi, Berkin Elvan eylem, Beşiktaş'ta eylem, Kadıköy'de müdahale

        Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için İstanbul'un Taksim, Kadıköy, Şişli, Gazi Mahallesi bölgelerinde eylem yapan gruplara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

        Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin protesto gösterisi düzenledi. Grup buradan Taksim Meydan'a doğru yürüyüşe geçti.Taksim Meydanı'na yakın bir yere kadar yürüyen grubun meydana çıkışına polis izin vermedi. Polisin dağılın uyarılarını dikkate almayan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

        Galatasaray Lisesi önünde toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba, İstiklal Caddesi üzerinde müdahale eden çevik kuvvet ekibinden bir polis memuru, göstericilerin attığı taşın bacağına isabet etmesi üzerine hafif şekilde yaralandı.Göstericilerden bazıları polislere taş ve bilye atarken, bazı göstericilerin ve yoldan geçen bazı vatandaşlar da buna engel olmaya çalıştığı görüldü. Bu kişiler "hedefimiz polis olmamalı" şeklinde uyarılarda bulunarak, eylemcileri sakin olmaya davet etti.

        Dün akşam saatlerinde başlayan eylem, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Yaşanan olaylar sırasında bazı göstericiler barikat kurmaya çalıştı. Müdahaleler sırasında gazdan etkilenenler cadde üzerinden kaçarak uzaklaştı. Öte yandan gecenin ilerleyen saatlerine Taksim Meydanı'na çıkan bir grup, polisin müdahalesi ile Tarlabaşı ve Dolapdere istikametine uzaklaştırıldı. Meydan çevresindeki eylemler gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

        TAKSİM'DE BİR GÖSTERİCİ AKREBİN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTARILDI

        İstiklal Caddesi'nde polis mudahalesi sırasında bir gösterici akrebin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Akrep'in İstiklal Caddesi'nde ilerlediği an bir grup göstericin bağırışları duyuldu. Akrep durdu, kendinden geçmiş bi gösterici arkadaşlarının yardımı ile akrebin önünden kaldırıldı.

        Olay yerinden uzaklaştırılarak bir kafeye götürülen gösterici daha sonra ambulansla konuldu.

        NİŞANTAŞI VE OSMANBEY DE KARIŞTI!

        Beşiktaş Çarşı'da Kartal heykeli önünde toplanan kalabalık slogan atarak eylem yaptı. Bir grup ise Teşvikiye ve Nişantaşı üzerinden Osmanbey'e çıkarak Taksim'e yürümek istedi. Grubun Taksim'e çıkmasına izin vermeyen polisin, eylemcilere Pangaltı'nda müdahale etmesi üzerine, gruptakiler Halaskargazi Caddesi üzerinden Şişli yönüne doğru geri çekildi. Geri çekilme sırasında eylemcilerin bir kaç dükkana zarar verdiği ve bazı siyasi partilerin seçim afişlerini yaktıkları görüldü.

        TENCERE-TAVAYLA DESTEK

        Olaylar sırasında, cadde üzerindeki apartmanların pencerelerine çıkan vatandaşlar da tencere-tava çalarak eylemcilere destek verdi. Polisin kovaladığı göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Ancak bir süre sonra Ergenekon Caddesi üzerinde toplanmalar başladı. Gerginlik gece saatlerine kadar sürdü.

        KADIKÖY'DE MÜDAHALE

        Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Kadıköy'de toplanan gruba polis biber gazlı müdahalede bulundu.Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi dün akşam saat 19.00'da Kadıköy'deki Boğa heykeli önünde toplandı. "Berkin'i toprağa değil öfkemize gömüyoruz" yazılı pankart açan katılımcılar, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Katiller hesap verecek" şeklinde slogan attı. Kalabalık içinde bazıları meşale yakarak bazıları düdük çalarak bazıları da zıplayarak protesto gösterisinde bulundu.Eylemciler yere yazdıkları "Berkin Elvan ölümsüzdür" yazısının üzerine ekmek, zil, papatya ve karanfil bıraktılar. Bir saat süren bekleyişin ardından polis göstericileri dağılmaları konusunda uyardı. Göstericiler dağılmayınca polis biber gazlı müdahalede bulundu. Eylemciler ara sokaklara dağıldı.

        GAZİ MAHALLESİ KARIŞTI

        Berkin Elvan için Gazi Mahallesinde toplanarak barikat kuran gruba polis müdahale etti. Dün Akşam saatlerinde kalabalık bir grup, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde bir araya geldi. Sosyal medya üzerinde toplanan grup bir süre burada sloganlar atarak İsmet Paşa Caddesi'ni trafiğe kapattı. Cadde üzerinde barikat kurarak ateşe veren grup üyeleri polisin uyarılarına havai fişek taşlarla karşılık verdi. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

        AVCILAR'DA SEÇİM ARACI YAKILDI

        Avcılar'da da AK Parti'ye ait bir seçim aracı yakıldı. Polisin yoğun gazla müdahalede bulunduğu olaylarda bir kadının yaralandığı öne sürüldü. Avcılar'da polisin çok sayıda eylemciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ