Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Halsizliğe İyi Gelen Şeyler ve Doğal Yöntemler Nelerdir? Evde Vücut Kırgınlığı ve Halsizliğe Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beslenme şeklinin düzensiz olması, sağlıklı ve düzenli uyku uyunmaması, egzersiz yapılmaması ve vitamin desteği alınmaması yüzünden halsizlik sorununun ortaya çıkması çok normaldir. Pek çok kişi gündelik beslenmesinde yeteri kadar vitamin ve mineral desteği alamamaktadır. Bu durum da halsizliğe neden olmaktadır. Bu tarz rahatsızlıkların sonucunda ortaya çıkan halsizliğin yanı sıra psikolojik nedenlerle de bu durum görülebilmektedir.

        Özellikle depresyon halsizlik, kolu kaldırmak istememe ve kırgınlık yapmaktadır. Diğer yandan mevsim geçişleri havaların aniden ısınması ve soğuması da halsizliği tetikleyen unsurlardır. Halsizliğin çok fazla muhtemel nedeni olduğu için eğer uzun süre devam eden halsizliğiniz varsa yine de bir uzman doktora görünmek faydalı olacaktır.

        REKLAM

        Halsizlik ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi yalnızca vitamin/mineral eksikliğinden de ortaya çıkabilir. Tabi depresyon ve psikolojik hastalıklar da halsizliğe yol açar. Gündelik yaşamda vitamin ve mineral eksikliği en fazla muhtemel halsizlik nedenidir. Bu yüzden hemen herkesin vitamin takviyesi alması gerekmektedir. Düzenli vitamin takviyesiyle kişi kendisini daha güçlü ve zinde hissedecektir.

        Genelde B12, demir ve D vitamini eksikliği halsizliğe neden olan temel vitaminlerdir. Bunların yoksunluğu kişide halsizlik oluşturur. Bunun anlaşılabilmesi için de doktora gidip tahlil yaptırmak gerekmektedir. Bu içeriğimizde halsizliğe iyi gelen şeyler ve doğal yöntemler: evde vücut kırgınlığı ve halsizliğe ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte halsizliğe iyi gelen şeyler ve doğal yöntemler ile ilgili tüm merak edilenler…

        Halsizliğe İyi Gelen Şeyler

        Halsizliğe iyi gelen şeyler arasında; Omega 3, ceviz, ıspanak, semizotu ve chia tokumu başta yer almaktadır. Ancak beslenme ile halsizlik geçmiyorsa psikolojik nedenlerle ortaya çıkmış olabilir. Bunun için de papatya, yeşil çay, beyaz çay, melisa ve kantaron çayı içebilirsiniz.

        Halsizliğe İyi Gelen Vitaminler

        Halsizliğe iyi gelen vitaminler arasında; Omega 3, demir, B12 ve D vitamini başta gelmektedir. Bunların dışında doktorunuz tavsiye ettiği multivitaminleri de düzenli şekilde kullanarak halsizlikten kurtulabilirsiniz.

        REKLAM

        Halsizliğe İyi Gelen Yiyecekler

        Halsizliğe iyi gelen yiyecekler arasında; yulaf ezmesi, yoğurt, süt, balık, kuru yemiş, baklagil, muz, badem ve kabak çekirdeği bulunmaktadır. Beslenmenize bu yiyecekleri eklerseniz halsizliğiniz kısa sürede geçecektir. Ancak yine de geçmeyen halsizlik durumunda bir doktorla görüşmeyi ihmal etmeyin.

        Halsizliğe İyi Gelen Besinler

        Halsizliğe iyi gelen besinler arasında yulaf ezmesi en başta gelmektedir. Yulafı çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Özellikle kahvaltıda daha fazla tercih edilen yulafın için kuru meyve, kuruyemiş, süt ve yoğurt ekleyerek vitamin oranını artırabilirsiniz. Bunun dışında enerji veren çiğ kuruyemişler, hurma, muz, balık tüketimi de halsizliğe iyi gelir.

        Halsizlik Doğal Yollarla Nasıl Çözülür?

        Eğer halsizlik vitamin eksikliğinden ve beslenme bozukluğundan kaynaklanıyorsa, bunlara dikkat edildiğinden halsizlik geçecektir. Peki halsizlik doğal yollarla nasıl çözülür? Öncelikle beslenmenizi düzene koyun ve size enerji verecek yiyecekleri daha fazla tüketin. Gerekirse multivitamin alın ya da vücudunuzda bir vitamin eksikliği varsa onu giderin. Egzersiz yapın ve uykunuzu düzenli uyuyun. Bu şekilde halsizlik kısa sürede geçecektir.

        Evde Halsizliğe Ne İyi Gelir?

        Halsizlik bir hastalıktan ya da psikolojik bir nedenden kaynaklanmıyorsa evde uygulayacağınız yöntemlerle halsizliğin geçmesi mümkündür. Peki evde halsizliğe ne iyi gelir? Düzenli uyku, düzenli beslenme ve egzersiz yaparak halsizliği kontrol altına almak mümkündür. Enerjiyi yükselten çay ve besinlerin daha fazla tüketilmesi faydalı olacaktır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ