Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Son Dakika... Rant vergisi geliyor! İkinci konutta vergi artacak - Haberler - Emlak Haberleri

        İkinci ve sonraki konut alımlarına vergi artış sinyali geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı'nda ikinci ve sonraki konut alımlarında vergileme ve kredi kullanımına ilişkin düzenleme ve uygulamaların üretken olmayan yatırımların cazibesini azaltma saikiyle gözden geçirileceği vurgulandı.

        İMAR DEĞİŞİKLİKLERİNDEN KAYNAKLANAN DEĞER ARTIŞINA VERGİ GÜÇLENDİRİLECEK

        Ayrıca imar değişikliklerinden kaynaklanan değer artışlarının vergilendirilmesine ilişkin mevzuat ve uygulamanın güçlendirileceği belirtildi.

        'TAŞINMAZ DEĞERLEME SİSTEMİ KURULACAK'

        REKLAM

        Programa göre taşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanteri tamamlanacak, gayrimenkul vergilendirme sistemi tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınmasını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek.

        "5 KAT İZNİ ÇIKTIĞINDA DA RANT OLUŞUYOR"

        Bir malın, mülkün ya da paranın, belirli bir süre sonunda, hiç emek verilmeden sağladığı gelire rant deniyor. İmar değişikliklerinden dolayı da rant oluşabiliyor. Örneğin boş bir arsa üzerinde imar değişikliği oluyor ve buranın değeri artıyor. Emsal artışı talebi kabul edildiğinde de örneğin 2 katlı bir binaya 5 kat izni çıktığında da bir rant oluşuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ