Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Son dakika! Irkçı hakem ilk kez konuştu - PSV Başakşehir maçı - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain- Başakşehir maçında antrenör Webo'ya yaptığı ırkçı hareketle geceye damga vuran 4. hakem Sebastian Coltescu, olay sonrası ilk kez konuştu.

        2

        Rumen basınında yer alan haberde maçın 4. hakemi Sebastian Coltescu'nun yakın çevresine konuştuğu belirtildi.

        3

        Coltescu'nun "Sakin ve iyi kalmaya çalışıyorum. Bugünlerde gazete okumayacağım. Beni tanıyan herkes ırkçı olmadığımı bilir." dediği ifade edildi.

        4

        ÖMÜR BOYU MEN KAPIDA

        Webo'ya ırkçılık yapan Rumen hakem Sebastian Coltescu, "Irkçılık yapmadım, Rumence Negru (siyah adam) dedim" savunması yaptı.

        5

        Irkçılıkla mücadeleye büyük önem veren UEFA'nın Coltescu'ya ömür boyu men cezası vermesi bekleniyor.

        6

        ORTA HAKEMİN SON AVRUPA MAÇI!

        Öte yandan orta hakem Hatigan'ın bir hafta önce UEFA listesinden çıkarıldığı ve bu mücadelenin hakemin son Şampiyonlar Ligi maçı olduğu öğrenildi. Rumen gazeteci Emanuel Roşu da şu paylaşımı yaptı:

        7

        "Birkaç sene önce Dinamo ile FCSB arasındaki derbide tüm tribünler, Dinamo oyuncusu olan Gnohere'ye maymun tezahüratları yaptı."

        8

        Maç sonu Başakşehir -PSG maçının da hakemi olan Hategan o gün de hiçbir şey duymadığını söylemişti.

        9

        NE OLMUŞTU?

        Paris Saint-Germain ile Başakşehir'in karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında 4'üncü hakem Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu.

        10

        Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında maçın hakemi Hategan'ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo'ya kırmızı kart çıktı.

        11

        Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4'üncü hakem karşılaşmanın Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlerle maruz kaldı. Irkçı söylemlerin ardından iki takım oyuncuları da soyunma odasına gitme kararı aldı.

        12

        UEFA'dan yapılan açıklamada, "Maça başka bir 4. hakem ile devam edilmesi konusunda iki takımla anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam edecek" denildi. Ancak Başakşehirli futbolcular 'sahaya çıkmama' kararı aldı. Maçın 9 Aralık Çarşamba gününe ertelenmesine karar verildi. Maç bugün TSİ 20:55'te kaldığı yerden devam edecek.

        13

        DEMBA BA AYAR VERDİ

        4’üncü hakem Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen Demba Ba, hakeme, "Hiç bir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo’dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle tepki gösterdi.

        14

        Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da 4. hakeme, "Sen ırkçı mısın" sözüyle tepki gösterdi.

        15

        Mbappe, Başakşehir'li futbolcuların sahayı terk etmesine destek oldu ve takım arkadaşlarını da sahayı terk etmeleri için teşvik etti.

        16

        FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

        Romanya Futbol Federasyonu, Rumen hakem Sebastian Coltescu'nun ırkçılık söyleminde bulunmasıyla ilgili "Her türlü ırkçı ve yabancı düşmanlığı gözeten hareketin karşısındayız. UEFA'dan detaylı bir rapor bekliyoruz ve sonrasında gerekli aksiyonları alacağız" şeklinde konuştu.

        17

        4 KORUMA VERİLDİ

        Fransız basını, UEFA'nın dördüncü hakem Sebastian Coltescu için dört koruma görevlendirdiğin duyurdu.

        18

        Konuyla ilgili çıkan haberde "UEFA yetkilileri tarafından VAR odasına gönderilen Rumen 4. Hakem, maçın ertelenme kararının alınmasının ardından hiç kimseyle karşılaşmaması için 4 korumayla beraber soyunma odasına gitti." denildi.

        19

        Takımların, Parc des Princes'ten ayrılmasının ardından dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun da korumalarla oteline gönderildiği belirtildi.

        20

        TEPKİLER...

        Medipol Başakşehir'in Twitter'da paylaştığı "Irkçılığa hayır" mesajını alıntılayan PSG Kulübü'nün yanı sıra karşılaşmada forma giyen PSG'li futbolcular Mbappe ve Kimpembe de olaya sessiz kalmadı. Mbappe, sosyal medya hesabından "Webo seninleyiz.", Kimpembe ise "Irkçılığa hayır." mesajını paylaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ