Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Son dakika Fenerbahçe haberleri: İsmail Kartal'ın ilk döneminde neler yaşanmıştı? - Fenerbahçe Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR / AHMET HAMDİ GİRGİN

        Fenerbahçe Kulübü, sezon sonuna kadar teknik direktörlük koltuğuna İsmail Kartal'ın geçeceğini duyurdu.

        2

        Kanarya'da 2. İsmail Kartal dönemi yaşanacak. Peki Kartal'ın ilk döneminde neler yaşanmıştı?

        3

        Fenerbahçe'de uzun yıllar top koşturan İsmail Kartal, futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra 1997-1999 arasında sarı-lacivertli takımda Otto Baric, Joachim Löw, Todor Veselinovic'in ekibinde yer aldı.

        4

        Daha sonra teknik direktörlük kariyerine başlayan Kartal, Karabükspor, Sivasspor, Mardinspor, Altay, Malatyaspor, Orduspor ve Konya Şeker'de görev yaptı. 2010'da yolu bir kez daha Fenerbahçe ile kesişti.

        5

        Aykut Kocaman'ın yardımcısı olarak Kadıköy'e döndü. Kocaman'ın ardından göreve gelen Yanal'la da çalışmaya devam etti.

        6

        2013/2014 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Kanarya'da 2014/2015 sezonunun başında sürpriz bir şekilde Ersun Yanal ile yollar ayrıldı. Ersun Yanal'ın yardımcılığını yapan İsmail Kartal, yaşanan ayrılığın ardından 12 Ağustos 2014'te teknik direktörlük görevine başladı.

        7

        Kartal, Fenerbahçe'deki teknik direktörlük serüvenine kupayla başladı. 25 Ağustos 2014'te Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında penaltılarla galip gelen Kartal'ın öğrencileri kupayı müzeye götürdü.

        8

        17 hafta sonunda 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle yaşayan Fenerbahçe, ligin ilk yarısını Beşiktaş ile Galatasaray'ın 1 puan önünde zirvede tamamladı.

        9

        Ligin 2. yarısında Galatasaray ile Beşiktaş'ı mağlup eden Fenerbahçe, Akhisar ve Konyaspor mağlubiyetlerine rağmen şampiyonluk yarışını sürdürüyordu.

        10

        26. haftada sezonun gidişatını etkileyecek olay yaşandı. Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-1 mağlup eden Fenerbahçe takımının otobüsü Trabzon havalimanına giderken kurşunlandı. Fenerbahçe'nin ligde Bursa, kupada Mersin ile oynayacağı maçlar ertelendi.

        11

        Sonraki haftalarda 5 galibiyet ve 3 beraberlik alan Fenerbahçe, ligi şampiyon Galatasaray'ın 3 puan ardında 2. olarak tamamladı. İsmail Kartal'ın öğrencileri, Türkiye Kupası'nda ise yarı finalde Bursaspor'a elendi.

        12

        Sezon sonunda İsmail Kartal ile yollar ayrıldı. Kartal'ın yerine Vitor Pereira göreve başladı. Kaderin cilvesi olarak bu sefer Vitor Pereira'dan boşalan koltuğa İsmail Kartal oturdu.

        13

        Tecrübeli futbol adamı, Fenerbahçe'den sonra Eskişehirspor, Gaziantepspor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve Erzurumspor'da görev aldı. Kartal, Mart 2021'den bu yana boştaydı.

        14

        İsmail Kartal yönetiminde kazanılan Süper Kupa, Fenerbahçe'nin kazandığı son kupası olma özelliğini taşıyor.

        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ