Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de kanlı pusu: 2 ölü

        İzmir'de benzerine film senaryolarında rastlanabilecek bir silahlı saldırı olayıgerçekleşti. Olay, dün saat 23.00 sıralarında İnönü Caddesi üzerindemeydana geldi. Kimlikleri henüz belirlenemeyen bir grup, cadde üzerinde pusu kurarak bir otomobili beklemeye başladı. Bu sırada sokaktan çıkan beyaz renkli otomobili gören grup, belinden çıkarttıkları tabancaları ardı ardına ateşledi.

        Saldırıya uğrayan otomobilin sürücüsü hızını arttırarak bölgeden uzaklaşırken, tesadüfen cadde üzerinden geçen motorlu kurye Sadullah Serkan Kara (32) ve bir başka otomobilde bulunan Lokman Çakır (40), grubun açtığı ateş sonucunda ağır yaralandı.

        BÜYÜK KORKU VE PANİK

        Silah sesleri çevrede panik ve korkuya neden olurken, olay sonrası silahlı grup hızla olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, caddeyi trafiğe kapatırken, sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulundu.

        Ambulansa alınan Çakır ve Kara,İzmirKatip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. DHA'nın haberine göre; burada tedaviye alınan yaralılar, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çakır ve Kara'nın cansız bedenleri, savcının incelemesinin ardındanİzmirAdli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

        Benzerine filmlerde rastlanabilecek olayda, silahlı grubun düzenlediği kanlı pusu bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, caddede bekleyen grup, ara sokaktan beyaz renkli bir otomobil çıkınca tabancalarını çıkartıp peş peşe ateş etmeye başlıyor. Motorlu kurye Sadullah Serkan Kara'nın ise aynı sokaktan çıktığı görüntülendi.

        İşyeri güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren gruptakiler ile olay yerinden kaçan beyaz renkli otomobilin sürücüsünün kimliklerini belirleyip, yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

        BABASI GÖZYAŞLARIYLA CENAZE NAMAZINI KILDI

        Kan donduran olaydan sonra pusuda ölenlerin cenazeleri defnedildi.Silahlı pusuda hayatını kaybedenlerden motokurye Sadullah Serkan Kara’nın cenazesinde gözyaşları sel oldu. Siparişi teslim ettikten sonra iş yerine dönerken hayatını kaybeden Kara’nın babası Hüseyin Kara, oğlunun cenaze namazını gözyaşları içinde kıldı.

        İki çocuk babası Sadullah Serkan Kara’nın cenazesinde ailesi, yakınları ve motokurye iş arkadaşları gözyaşlarına engel olamadı. Kara'nın cenazesi, cenaze namazının ardından Yeni Buca Mezarlığına defnedildi.

        'HAYATIMIZ PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI'

        İHA'nın haberine göre, Sadullah Serkan Kara’yı son yolculuğuna uğurlamaya gelen çalışma arkadaşı Burhan Akgül, "Saat 11 sıralarında biz de her motorcu gibi oradan geçiyorduk. 4 dakika önce oradan ben geçtim; siparişi bıraktım. İş yerine geri döndüğümde Serkan’ın haberini aldık. Ondan sonra olay yerine gittiğimizde yerde yatıyordu zaten. Büyük bir ihtimal vefat etmişti arkadaşımız. Polis de çok fazla yaklaştırmadı. Yaşanan olayda hiçbir suçu yok. Serkan ile beraber bir vatandaşımız daha vefat etmiş. İnsanların hayatı pamuk ipliğine bağlı. İki tane çocuğu var. Babasız kalan çocuklar, başka bir şey yok yani" dedi.

        'BİR ANDA ÖNÜMDEKİ ARACA ATEŞ ETMEYE BAŞLADILAR'

        Silahlı pusunun ortasında kalarak hayatını kaybeden Sadullah Serkan Kara’nın bir başka çalışma arkadaşı olan Feyzullah Duran ise olay anını anlattı. Duran, "Aynı yerde çalışıyorduk zaten. Olay anında yoldan geçiyorduk. Bir anda arabanın arkasından bir grup çıktı. Silahla önümdeki arabaya ateş etmeye başladılar. Ben de gördüm ve başka bir arabanın arkasına saklandım. Sonrasında geri iş yerine geçiyordum. Baktım Serkan ağabey yerde yatıyor. İş yerindekilere haber verdim durumu. Hastanede de vefat ettiğini duyduk. Kendi halinde, işinde, ekmeğinde birisiydi, iki çocuk babasıydı" sözlerine yer verdi.

        Kanlı pusuda yaşamını yitiren Lokman Çakır’ın cenazesi ise Eskiizmir Yıkık Camii’nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ