Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Japonya'daki depremde can kaybı 126'ya yükseldi: 90 yaşındaki kadın 5 gün sonra enkaz altından kurtarıldı
        1

        Japonya'da 1 Ocak günü meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından dün gece saatlerinde arama kurtarma ekipleri çöken bir evin enkazından 90 yaşındaki yaşlı kadını sağ olarak çıkardı.

        2

        Ishikawa Eyaleti'nin Suzu kentindeki kadın, Pazartesi günü bölgeyi vuran 7,6 büyüklüğündeki depremden sonra beş günden fazla bir süre hayatta kalmayı başardı.

         

         

        3

        Yerel basında kurtarma anına yönelik paylaşılan görüntülerde, kurtarma görevlilileri görülürken yaşlı kadın görülmedi.

         

         

        4

        Enkaz altında 72 saatten sonra hayatta kalma şansı azalırken 90 yaşındaki yaşlı kadının 124 saat sonra kurtulması mucize olarak nitelendirildi.

        5

        CAN KAYBI 126'YA YÜKSELDİ

        Japonya'nın Ishikawa eyaletinde 1 Ocak'ta meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 126'ya yükseldi. Yaralı sayısı 560 olarak tespit edildi.

         

        6

        Pazartesi günü depremin ardından kıyı kesimler için tsunami uyarısı yapılmıştı. Binlerce kişiye yönelik tahliye emri yayınlanırken, bazı bölgelerde elektrik ve su kesintileri yaşanmıştı. Birçok yol ve yapıda hasar meydana gelmişti.