Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin yeni transferi Jayden Oosterwolde kimdir, hangi takımdan geliyor? İtalyan gazeteci Simone Lorini yorumu - Fenerbahçe Transfer Haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe, yeni sol bekini İtalya'da buldu. Sarı-lacivertliler, Hollandalı futbolcu Oosterwolde'nin transferi için Parma ile her konuda anlaşma sağladı.

        2

        21 yaşındaki futbolcu, kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelecek ve sağlık kontrollerinin ardından Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzalayacak. İtalyanlara göre; taraflar bonservis için 7 milyon Euro'ya el sıkıştı. Oosterwolde ile de 2027'ye kadar sözleşme imzalanması bekleniyor.

        3

        Futbola Twente altyapısında başlayan Hollandalı oyuncu, A takıma yükselme başarısı göstermişti. 2021-22 sezonunda Parma'ya kiralanan sol bek, daha sonra 3 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İtalyan kulübüne dahil oldu.

        4

        21 yaşındaki sol beki Jayden Oosterwolde, güçlü fiziği ve sürati ile dikkat çekiyor. Parma'da bu sezon 19 karşılaşmada forma giyen Oosterwolde, 1571 dakika görev alıp 1 kez ağları havalandırdı.

        5

        Hollandalı sol bekin gelişinin ardından Fenerbahçe'de saha içi dizilişinde önemli değişiklik yaşanacak. Ferdi Kadıoğlu'nun farklı pozisyonlarda değerlendirilmesi ve savunmanın güçlenmesi açısından Oosterwolde'nin transferine oldukça önem veriliyordu.

        6

        Oosterwolde, TFF'nin 21 yaş altı yabancı oyuncu kriterine uyduğu için yabancı sınırına takılmadan direkt A takım listesine yazılabilecek.

        7

        "GÜÇLÜ, HIZLI, DAYANIKLI"

        İtalya'da Parma'yı yakından takip eden TMW muhabiri Simone Lorini, Fenerbahçe'nin yeni transferi Jayden Oosterwolde'yi Habertürk Spor'a yorumladı:

        8

        Oosterwolde fiziksel olarak çok güçlü, atletik yapısı onun en önemli özelliği. Güçlü, hızlı ve dayanıklı. O adeta futbol oynayan bir orta mesafe koşucusu. Teknik anlamda öğrenmeye açık bir oyuncu.

        9

        Parma'daki ilk yılında beni en çok şaşırtan şey; İtalyan futbolunun basit olmayan taktik kavramlarını hızlıca öğrenmesiydi. Savunma alanında geliştirmesi gerekenler var ama bek desteğiyle hücum oynayan bir takım için kesinlikle mükemmel.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ