Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Karagümrük - Beşiktaş maçının yazar yorumları - BJK haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        ALİ ECE: İkinci yarıda Beşiktaş rüzgarı fırtınaya dönüşerek adeta Olimpiyat Stadı ’nın meşhur rüzgarına meydan okudu. Çıkana kadar Mensah'ın dar alan dripling becerisi ve sol ayak içi şutlarıyla damga vurduğu devrede Beşiktaş kolektif hücum gücünün kapasitesinin daha da arttığını gösterdi.

        2

        Larin ve Mensah'ın olgunlaştırdıkları atakları bizzat final vuruşlarıyla gole çevirmeleri, bu artan kapasitenin numunelerinden sadece ikisiydi! Aboubakar’ın ilk yarıda yaktığı ateş, ikinci yarıda adeta gol yangınına dönüştü. 11'de başlayanı sonradan gireniyle tüm oyuncular disiplinli şekilde Sergen Yalçın'ın A planını optimum kalitede sahaya yansıttılar. Beşiktaş’ın en büyük yıldızı Aboubakar ile beraber kolektif gücü bu seviyeye çıkartan teknik direktörü Sergen Yalçın.

        3

        ERMAN TOROĞLU: İki maçı arka arkaya izledim. İki takım da şampiyonluk potasında. İkisinin de mali durumu iyi değil. Ama sarı-lacivertliler, siyah-beyazlılara göre çok transfer yaptı. Geçtiğimiz 6-7 haftadır iki takımı da izlediğimizde; Beşiktaş her maç biraz daha üstüne koyarak oynuyor. Fenerbahçe'de o yok.

        4

        Beşiktaş hücuma çıkarken, topa sahip olan arkadaşına en az 4 hatta 5, 6 futbolcu yardım ediyorlar. Nasıl mı? Ters deparlar yaparak, boşa çıkarak. Fenerbahçe'de bu; 1 veya 2 futbolcuyla sınırlı.

        5

        Futbolda pas atılmaz, pas alınır. Bazıları diyorlar ki "Arkadaşım bana pas atmadı." Hayır! Sen almak için müsait bir yere çıkacaksın. Siyah-beyazlılarda en az 4 futbolcu, hatta 5, hatta 6 futbolcu kendini gösteriyor. Haliyle en iyisini atmaya çalışıyorlar. Öyle olunca da rakip kalede çok gol pozisyonu yakalıyor. Aynı Karagümrük, Galatasaray'ı çatır çatır yendi. Ama aynı Karagümrük, dün kafasını kaldıramadı.

        6

        BÜLENT TİMURLENK: Üç günde bir maç trafiğinde Beşiktaş'ın derbinin ardından yakaladığı yüzde 70 topa sahip olma, pas isabeti ve rakibi bozdukları pozisyon sayısı Sergen Yalçın ve ekibinin Ümraniye'de yaptırdıkları idmanların bir tezahürü. Kartal iyi çalışıyor ve sahada kimse yürümüyor.

        7

        İlk yarının kayıp adamlarından Mensah, tabelada farkı ikiye çıkardığında ev sahibinin ümitleri tükendi... Maçın geri kalan bölümünü, "Beşiktaş, Göztepe maçının hazırlıklarını Karagümrük yarı sahasında yaptığı tek kale maçla sürdürdü" diye anlatabiliriz.

        8

        Siyah-beyazlılarda Karagümrük maçının adamı, Ndao'yu bitiren ve bir asist yapan Rıdvan Yılmaz ve elbette ona 20 yaşına girmeden formayı teslim eden teknik direktör Sergen Yalçın...

        9

        FATİH DOĞAN: Gerçekten de Beşiktaş kutup yıldızı gibi takım uyumu ve oyunuyla ön plana çıkıyor. Sergen Yalçın'ın oynattığı coşkulu futbolda her geçen gün yükselen bireysel performansların da takım futboluna katkısı büyük.

        10

        Atiba, Souza, Rosier, Larin ve Aboubakar'ın yüksek seviyedeki modern futboldan örnekler sergileyen performanslarını çok yazdık. Dün Karagümrük maçında bu ekibe katılan Mensah'a da bakmak lazım. Kayseri, Hatay ve G.Saray maçlarında standartların altında kalan Mensah, dün Olimpiyat'ta Talisca esintileri yaşattı.

        11

        Sonradan giren Ljajic'e ve Galatasaray derbisinde 11 oynayan Oğuzhan'a "Formayı almak için çok çalışmanız lazım" dedi. Sadece Mensah mı? Galatasaray derbisinde Josef'in golünde asisti yapan Rıdvan, Larin'in golünde de pası vererek yine muhteşem bir performansa imza attı.

        12

        İBRAHİM YILDIZ: Beşiktaş’ın en büyük avantajı oynayan, oynamayan tüm oyuncuların hazır olması. Takım kazandıkça mutlu oluyor. Mutlu oldukça kazanıyor diyebiliriz. Takım performansının giderek yükselmesi bunun en somut göstergesi.

        13

        Sürekli ileriye oynama isteği, golü düşünmeleri, 4 golden sonra 5-6’yı düşünmeleri az gördüğümüz bir istek. Sorunsuz, dirençli, mücadeleden yılmayan Beşiktaş’ın başarılı oyunu kaliteyi de ortaya çıkarıyor. Karagümrükspor’a neredeyse hiç pozisyon vermediler.Bu istatistik takımın üstünlüğünü de kanıtlıyor.

        14

        Beşiktaş’ı tutmak gerçekten çok zor. Her maç üstüne koyarak devam ediyorlar. Büyük takım olma avantajı bir yana motivasyon olarak da rakiplerine göre daha üstünler. Bilindiği gibi Atatürk Olimpiyat Stadı bakıma alınmıştı. Kale arkalarına yapılan rüzgar panelleri ve saha zeminin düzelmiş olması oyuncuların işini kolaylaştırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ