Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Son dakika: Kasımpaşa Beşiktaş yazar yorumları: İstifa için... - Beşiktaş Haberleri
        1

        RIDVAN DİLMEN: Adil bir sonuç, bence maçın hakkı beraberlikti, ilk yarı heyecanı daha yüksekti. İki takım da pozisyonu gereği mutlu olmayacağı bir sonuç aldı. Beşiktaş her geçen gün zirve yarışından kopuyor. Son 7 deplasmanda sadece 1 galibiyet aldı, Beşiktaş gibi büyük bir kulüp için hiç beklenmedik bir başarısızlık. Bu kadar kötü gitme ihtimalini tahmin etmiyordum. Büyük kulüplerin oyuncuları eğer şampiyonluk yarışlarında, ligin ilk 10-15. haftasında çok geriye düşerlerse, artık bir kazanır iki kaybedersiniz. Geçen yılki puanın çok gerisinde kapatırsınız sezonu.

        2

        Beşiktaş çok demorize olmuş durumda camiası, başkanı ve yöneticisi olarak, teknik direktörü istifa etmiş kabul edilmemiş, bu gelişmeleri izleyen bir oyuncu grubu var ve sadece dışarda değil, sahada da izliyorlar. Oyuncular, 'Maç oynanıyor, biz de oynuyoruz' diye sahaya çıkıyorlar. Herhangi bir reaksiyon yok, taraftar bunu haketmiyor.

        3

        Bir teknik direktör oyuncuya 'Kötü oynayın' demeyeceğine göre, tabii ki oyuncularda sorumluluk almalı. Ama teknik direktör de sorumluluk almalı! Ne zaman yapmalı bunu? Lige başladığında B, C ve D planlarını hazırlayarak... Teknik direktörün istifa niyeti, başkana 'Bir şey veremeyeceğimi anladım' demesidir. Neden? Çünkü hoca bu tabloyu görüyor, birlikte yaşıyor oyuncularla, 'Taktiği ve antrenman metodunu değiştirdim, hiçbir şey olmadı' diyor.

        4

        Sergen hoca, takım ile devam kararı aldı ama bir kere oyuncuların buna inanması lazım. Burada kararlar çok önemli. Devam etme kararı gerçekse, Sergen Yalçın'ın bir şeyler yapması gerekiyor. Tabii Beşiktaş ile ilgili iyi şeyler söylemek istesem de, bu oyun ve sonuç benim için sürpriz olmadı.

        5

        Herkesin kıskandığı geçen seneyi iki kupa ile kapatan Beşiktaş; nasıl oldu da bu duruma geldi merak ediyorum. Oyuncuların ve Sergen hocanın sezon başında konsantrasyonu hiç iyi değildi. Şampiyonlar Ligi'nden gelen sonuçlarında hem teknik direktör hem de oyuncuları sıkıntıya uğrattı.

        6

        Başarıda maç bitince başkanı, yöneticisi bir şeyler yapar, prim verir veya motivasyon konuşması yapar ama kaybettikleri zaman kimseyi göremezsin. Şu an Sergen hoca yalnız kaldı. Sergen Yalçın, Beşiktaş olmasaydı şu an çoktan bırakmıştı. Fenerbahçe maçını bekleyeceğini düşünüyorum. Sergen Yalçın çaresiz, oyuncular reaksiyonsuz ve duygusuz durumda. Antrenör oyunucuyu, oyuncu antrenörü sevmek zorunda değildir ama büyük takımdaysan işini yapacaksın. Beşiktaş'ın oyuncu grubunun son 15 yılda bu kadar isteksiz olduğunu görmedim.

        7

        VOLKAN DEMİREL: Allah korusun, Kayserispor maçında olumsuz bir skorda, Beşiktaş kabusa doğru gider... 10. sıradan aşağısı, yıldız oyuncuların oynayabileceği bir yer değil. Taraftarlardan rica ediyorum. Kayserispor maçı Beşiktaşlılar için çok önemli. Kötü tezahürat ve baskıda Beşiktaş takımı etkilenir. Bunu yapmamalarını rica ediyorum.. Futbol adına, Beşiktaşlılık adına bunu rica ediyorum.

        8

        Beşiktaşlı değilim ama tüm takımını seven insanların bunu yapması lazım. Oraya giden Beşiktaşlıların, kazanmak için, destek olmak için gidecek. Kösteklemeye gitmeyin. Bir tane Beşiktaş, bir tane Fenerbahçe, bir tane Galatasaray var! Siz anlamıyorsunuz ama camialar aşağıya çekiliyor. Yanında ıslıklayanı uyar. Sezon sezonu herkes hesaplaşır. Sezon sonu kimsenin hesabı açık kalmaz. Gelecek sene için herkes yorumunu sonra yapar. Bir tane Beşiktaş var, herkes Beşiktaş için düşünsün.

        9

        AHMET ÇAKAR: Beşiktaş'ta utanç verici, camiayı kahredici sonuçlar ve performans maalesef devam ediyor. Özellikle ikinci yarıda iddia ediyorum, Beşiktaş PAF takımı çıksa daha iyi oynar, daha iyi mücadele ederdi. İlk yarıya baktığımızda Beşiktaş için iyi başladı diyebiliriz. Gol buldular, pozisyonlar buldular, kısaca iyi oynadılar.

        10

        İkinci yarı ise Beşiktaş için simsiyah, kapkara bir tablo ortaya çıktı. Belki de tarihlerinin en kötü ikinci yarısını oynadılar. Tabloya baktığımızda durum çok vahim. Oyuncular fizik olarak korkunç bir düşüşte. Bitikler, mental olarak da tabii iyi olmadıklarında direnç sıfırlanıyor. Nerede geçen seneki Ghezzal-Larin, nerede geçen seneki Atiba! İşler iyi gitmiyor. Bakalım Sergen Yalçın ne yapacak?

        11

        GÜNTEKİN ONAY: Beşiktaş, kan kaybetmeye devam ediyor. Lig’de 19’uncu sırada yer alan ve son 12 maçında sadece 1 galibiyet alabilen Kasımpaşa mevcut koşullarda karşılaşabilecek en uygun rakipti. Ancak siyah beyazlılar 1-0 öne geçtiği maçta ligde zor durumdaki rakibi karşısında bırakın farkı artırmayı, skor üstünlüğünü dahi koruyamadı.

        12

        Sahada 20 yaşındaki Can ve biraz da Vida hariç beklentileri karşılayan futbolcu yoktu. Siyah beyazlılarda kötü gidiş devam ediyor ve sinyaller hiç de iyi değil. Biraz diri olan ve mücadele eden her takım Beşiktaş’ı yeniyor veya puan alıyor. Siyah beyazlılar gerek fiziksel gerekse de mental olarak dibe vurmuş durumda.

        13

        TÜMER METİN: Haftalardır Batshuayi patlar mı patlamaz mı diye bekliyoruz ama yok. Can'ın içeri kestiği bir top var, bir santrafor onu sezecek. Ayağının ucuyula ona dokunacaksın. Larin geçen sene çok yapıyordu onları ama o da eski formundan fersah fersah uzakta. Atiba 38 yaşında ve artık gitmiyor belli yani, düştü performans.

        14

        Artık hala tercih ediliyorsa Atiba, Salih ve Oğuzhan hala neden oynamadığı konusunda kendinle kavga edersin, bundan rahatsızlık duyarsın. Olmuyorsan... Kenardan topu atacak oyuncu Roberto Carlos değilsen direk gol olacak hali yok. Oraya gelecek top yani. Biri kademenin önünde, biri rakibinin arkasında. Bu seviyede olacak iş değil ve sorarım ve izah isterim. Kardeşim Dünya Kupası oynamış stoper böyle gol yemez, Welinton'un sarı kart gördüğü pozisyonda el falan kaldırıyor. Yahu sen bir gel. Sonra itiraz et. Çok uzak, oyundan çok uzak Vida..

        15

        METİN TEKİN: 4 maçtan sonra ilk kez puan aldı Beşiktaş. Oyuna da iyi başladı, son 25 dakika yarı sahayı geçemedi Beşiktaş. Mehmet Topal'ın girişi Ghezzal'ın çıkışı çok konuşuldu. Her maç daha zor hale geliyor. İç sahada Kayseri maçı olacak şimdi ve Beşiktaş'ın o maçı şimdiden kazanacağını söylemek doğru olmaz. Daha farklı oyunlara çok ihtiyacı var Beşiktaş'ın. Fizik kalitenin ikinci yarıda bu kadar düşmesi hakikaten enteresan.

        16

        Trabzonspor Adana Demir maçını kazanırsa fark 18 maça çıkıyor. Artık o saatten sonra da hedef liderlik olarak değil de oyununu düzeltmek olarak belirlenmeli. Şampiyonluk işi çok zor, hatta bence bitti. Beşiktaş'ın ihtiyacı ne? Teknik adam veya yöneticisiniz ne yapacaksınız? Burada taraftarın ne istediği aslında önemli olan. Artık gelecek sezona yönelik neler gösterebilir bunlara bakmanın zamanı da geldi. Geleceğe yönelik ipuçları vermesi gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ